Gündem
  • 30.4.2015 11:36

Davutoğlu'ndan işçilere KADRO müjdesi

Başbakan Ahmet Davutoğlu Yol-İş Sendikası toplantısında "Bugün sizlerle hem bir bayram kutlaması hem bir müjde için bir aradayız. 6 bin 417 karayolları işçisinin kadrosu hayırlı olsun" dedi. 1 Mayıs için Taksim Meydanı'nda sembolik anmalara izin verileceğini belirten Davutoğlu "1 Mayıs'ı işçi bayramı yaptık. Buradan bütün işçi kardeşlerime yarın alanlara çıkacak kardeşlerime sesleniyorum yarını bir düğün şölen olarak kutlayalım sakın marjinal provokatörlerin oyununa gelmeyelim" ifadelerini kullandı.

Başbakan Ahmet Davutoğlu, Ankara'da karayolları işçileriyle bir araya geldiği toplantıda, "Bugün sizlerle hem bir bayram kutlaması hem bir müjde için bir aradayız. 6 bin 417 karayolları işçisinin kadrosu hayırlı olsun" dedi.

Davutoğlu'nun konuşmasından satır başları şöyle:

- Bizler bu alanı bir çatışma ve gerilim alanı değil birlikte dünyayı inşa etme alanı olarak görüyorum bu çerçevede bütün emekçilerin 1 Mayıs gününü tebrik ediyorum. Bir tabuyu yıkarak 1 Mayıs'ı işçi bayramı yaptık. Buradan bütün işçi kardeşlerime yarın alanlara çıkacak kardeşlerime sesleniyorum yarını bir düğün şölen olarak kutlayalım sakın marjinal provokatörlerin oyununa gelmeyelim. 1 Mayıs 1977'de öldürülenler için taziyelerimi sunuyorum o gün provokatörler devreye girdi ve kanlı bir pazar yaşandı o vahşete sebep olanları telin ediyor ve taziyelerimizi bir kez daha sunuyoruz. Ondan sonra karşılıklı olarak vatan evlatları bölündü benim okuduğum lisede Levent ve Kenan'ın ölümlerini hatırlıyorum. Karanlık 12 Eylül darbesi yaşandı yarın alanlara çıkacak olanlara bir daha bu ülkenin kutuplaşmalar sahne olmaması için omuz omuza vermeye davet ediyorum. Sağcı solcu diye kutuplara ayrılan kardeşlerimizi bir arada analım. Taksim'e yarın sembolik olarak gelecek olanlara Taksim açıktır ilk fırsatta ben de gideceğim onları anacağım. Hatıraları analım ama bunu yasa dışı gösterilerle yapmayalım. Omuz omuza verelim ve karanlık çatışma ortamlarına gitmemek için haykıralım haykıralım haykıralım. Bütün işçiler bütün vatandaşlar için yarın bir bayram günü olsun. Taksim'de sembolik gruplar karanfillerini koysunlar sonra yasal olarak gösterilen alanlarda dayanışma gününü kutlasınlar her meydan açıktır. Hayatını kaybeden kardeşlerimizin hatırasını bahane ederek şiddet ortamına getirmek isteyenlere kamu düzeninden taviz verilmeyecektir.
- Bütün emekçilerimiz için bütün hastanelerimiz açıktır darbe dönemi yasalarını kaldırdık ilk defa toplu iş sözleşmesini hayata geçirdik. İlk defa müstakil iş yasasını çıkardık.

- Asıl iş yapılan alanlarda kesinlikle taşeron işçi uygulamasına son vereceğiz. Belli ihtisas alanlarında yardımcı işçi uygulamasına izin verilecek. İlk adım olarak karayollarında çalışan işçilere kadro imkanı veriyoruz.

- Yarın 1 Mayıs'ı şölen içinde kutlamayı nasip etsin. Bir kez daha sizden söz almak istiyorum yarını bir bayram şenliğinde kutlamaya var mısınız

Güncellenme Tarihi : 18.3.2016 20:44

İLGİLİ HABERLER

//