
DAYAKÇI KOCAYA PRANGA VURULACAK...
İspanya'da incelemelerde bulunan Meclis Kadın Erkek Fırsat Eşitliği Komisyonu, bu ülkedeki düzenlemelerin Türkiye'de de uygulanması için kolları sıvadı. Raporda, model gösterilen önlemler şöyle sıralanıyor:
ŞİDDET MAHKEMELERİ: Sadece kadına yönelik şiddete bakan mahkemeler kurulacak. Şiddete uğrayan kadınların mahkemeye başvurmasını sağlanacak.
KADINA ÖZEL TELEFON: Şiddet gören kadının şikayetiyle kadına özel cep telefonu verilecek. Kadın bir düğmeye basarak polisi arayacak. Polis kadının yerini tespit ederek hemen olaya müdahale edebilecek.
ELEKTRONİK PRANGA: Dayak atan ya da kötü muamelede bulanan erkeklere elektronik pranga takılacak. Saldırgan erkeğin kadına 300 metreden daha yakın olması halinde bileklikten polise alarm verilecek. Polis olaya müdahale edecek.
KADINA ÖZEL DAİRE: Şiddete maruz kalan kadınlar önce ilk yardım merkezine alınacak. Bu kadınlar birkaç gün sonra çocukları ile birlikte sığınma evlerine geçecek. 3-18 ay arasında burada kalacak. Sonra bir işe yerleştirilecek. Ardından "özel daireler" tahsis edilecek.