Gündem
  • 31.5.2015 10:59

'Demirtaş ABD'ye gitti, ortalık karıştı'

Ankara'daki seçim atmosferini nasıl gördüğü sorulan Akdoğan, uzun zamandır seçim kampanyasını başlattıklarını, diğer partilerin ise sadece son birkaç haftadır kampanyalarını sürdürdüklerini söyledi.
''HİÇ KİMSE ORTALIKTA YOK''
Akdoğan, ilçe, köy ve mahalleleri gezdiklerini ve diğer partilerin ortalıkta olmadığını ifade ederek, ''Partilerin araziye bütün gücüyle yüklenmesi gerekir ama hiç kimse ortalıkta yok. Bu aslında yeni bir durum, daha önceki seçimlerde böyle olmazdı. Teşkilat ve adaylar olarak arazide yoklar. Bu şöyle bir şey: Bu siyasi partiler arasında ciddi bir işbirliği ve ittifak var. Normalde bunların siyasi kimlikleri, ideolojileri, kitleleri farklı özellikte insanlar. Ama buna rağmen bir işbirliği var. Bunlar çok fazla sokağa çıkarsa yani görünür olursa o zaman bu işbirliğinde bir çatlama meydana geliyor" diye konuştu.
Bu yüzden oy kaybetmemeleri ve ittifaka zarar gelmemesi için bir şekilde adayların, ideolojilerin geride tutulduğunu kaydeden Akdoğan, bu partilerin adaylarından utandıkları yönünde bir yaklaşım içinde olduklarını aktardı.
''BU BİR KAOS PLANI''
Akdoğan, AK Parti'nin, kurulduğundan itibaren karalamalarla karşı karşıya kaldığını belirterek, "AK Parti'nin kurulması, iktidar olması, burada vesayet sistemine çomak sokuldu. Daha sonra vesayet sistemini isteyenler 'AK Parti'yi nasıl devirebilirim' hesapları içine girdi" şeklinde konuştu.
Akdoğan, şimdi ise "Acaba AK Parti'yi devirebilir miyiz?" adında yeni bir senaryo olduğuna dikkati çekerek, şunları söyledi:
"Bunun için sadece muhalefet bloğundakileri bir araya getirme değil, her yol ve yöntemi deniyorlar. Yani terör örgütleri bir tarafta saf tuttu, paralel yapıyla bölücü örgüt sıkıfıkı olabiliyor, birbirleriyle bir şekilde paslaşabiliyorlar. Burada yeni bir senaryo devreye girdi. Dediler ki 'biz, HDP'yi parti olarak seçime sokarsak ve barajı aştırırsak AK Parti tek başına iktidar olamaz, bir şekilde AK Parti'yi engellemiş oluruz'. Buna ben 'kaos planı' diyorum. Yani dediler ki 'HDP barajı geçemezse ortalık karışır, eğer geçerse hükümet kurulamaz'. Çünkü bunların iktidar koalisyonu olma imkanı olmadığını zaten kendileri de söylüyorlar. 'Türkiye'de tekrar kriz olur, bunlar da vesayetçi yapılar da tekrar bir yeni bir düzen kurarlar'. Bu yapı, HDP'nin varlığına karşı normalde. Bunlar HDP ile işbirliği yapıyor, kendini kullandırtıyor. Onun da ötesinde Paralel Yapı gibi Çözüm Süreci'nin düşmanı olan bir yapı var. Peki, HDP kendi varlığına karşı, Çözüm Süreci'ne karşı olan bu adamlarla niye işbirliği yapıyor? Senin zaten 40 milletvekilin var, 50 tane olsa ne olacak?"
"DEMİRTAŞ ABD'YE GİTTİ GELDİ ORTALIK KARIŞTI"
Tüm bunlara rağmen HDP'nin parti olarak seçime sokulduğunu anlatan Akdoğan, şöyle devam etti:
"Vesayet özlemcileri, 'vesayet düzenini nasıl kurarız' diye bakıyorlar, HDP de 'böyle bir kaos ortamı çıkarsa, yani siyaset kurumu tekrar etkisizleşirse, 'PKK zaten aslında ne yapmaya' çalışıyorsa bakmak lazım HDP'den ziyade. PKK, hiçbir zaman siyasi çözüme inanmadı, demokratik çözümü zaten kabul etmiyor. Diyor ki 'benim daha iyi hedeflerim var, ütopyam var, kırmızı elmam var. Ben bunu devrimci halk savaşıyla yapacaktım, senin demokratik siyasetle bulacağın çözümü ben niye kabul edeyim?' PKK, kendi amacına hizmet etmek için 'bu ortamı nasıl kullanabilirim' onun derdinde. Böyle bakınca ortada makas değişikliği var. Öcalan, Şubat başında mesaj verdi, Şubat'ın son günü anca açıklayabildiler çünkü ayak diriyordu Kandil, bir makas değişikliği oldu, Selahattin Demirtaş Amerika'ya gitti geldi, Kobani olayları bir sürü sıkıntılar yaşandı. Barajı geçmek tek başına ne sağlıyor?"
''SENİN BELİNDEN TABANCAN GÖRÜNÜYOR''
Başbakan Yardımcısı Yalçın Akdoğan, "Kandil açıklama yapıyor, 'Biz seçime kadar tehdit etmiyoruz', seçimden sonra edeceksin yani. Senin varlığın demokrasiye tehdittir. Biz masaya oturuyoruz, senin belinden tabancan görünüyor. Açık tehdit yapıyorlar" dedi.
''BU BARAJ AŞMA MESELESİ DEĞİL''
AK Parti'nin olmadığı bir ortamda Çözüm Süreci'nin de olmayacağını ifade eden Akdoğan, seçim sürecinde "Çözüm Süreci'ni sahipleneceğim" diyen hiçbir partinin çıkmadığını belirtti.
"Bizim meselemiz HDP'nin barajı geçmesine karşıtlık yapmak değil" diyen Akdoğan, AK Parti'yi devirmeye çalışan bir koalisyonun bulunduğunu, HDP'nin bunların amacına hizmet ettiğini ve kendisini kullandırttığını söyledi. Akdoğan, "Bu herhangi bir partinin barajı aşma meselesi değil, 'AK Parti'yi bir şekilde nasıl devirebiliriz' koalisyonunda kendisini kullandırtmalarıdır. Bizim eleştirdiğimiz bu" diye konuştu.
''ADAY LİSTELERİ BİLE KANDİL'DE BELİRLENİYOR''
HDP'nin terör örgütünün vesayeti altında olduğunu vurgulayan Akdoğan, "Aday listeleri bile Kandil'de belirleniyor. En ufak laf söylediklerinde Kandil'deki adam fırçayı basıyor. Kendi iradesini kullanamayan bir yapının güçlenmesi, demokrasinin güçlenmesi anlamına gelmiyor. İlk defa siyaset kurumu şantaja açık hale geldi ve terörize edildi. DHKP-C'ye 'bizi destekliyor' diyerek teşekkür eden bir genel başkan yardımcıları var. Böyle bir şey olabilir mi? bu yüzden ben bunu mahzurlu bir yapı olarak görüyorum"değerlendirmesinde bulundu.
''DAĞDAN GELMİŞ BAĞDAKİNİ KOVUYOR''
Çözüm Süreci'ni insanları kucaklamak için gerçekleştirdiklerini anlatan Akdoğan, bu süreci bin yıllık kardeşlik hukukunun gereği olarak gördüklerini bildirdi.
Akdoğan, HDP'nin hiçbir eleştiriyi kabul etmediğine de işaret ederek, şunları kaydetti:
"Bunların yanlışlarını eleştirdiğiniz zaman sanki Kürtleri eleştiriyorsunuz veya Kürt meselesinin çözümüne karşıymışsınız gibi takdim ediyorlar. Kürt meselesinin çözümü için 30 yıldır uğraşıyorum, ne yapıldıysa biz yapıyoruz. O yüzden bizim bunların yanlışlarını eleştirmemiz lazım. Yoksa bir esaret düzeni kuruyor bunlar, ceberut, hastalıklı bir yapı var. Bunlara biz Kürtleri terk edemeyiz. Dağdan gelmiş bağdakini susturmaya çalışıyor. Bakın bunlar Kobani'de PYD diye bir şey mi vardı. Orada küçük küçük Kürt gruplar vardı. Araplar vardı. Türkmenler vardı. Kandilden silahlı adamlar getirdiler hepsini kaçırttılar, sindirdiler ve üzerlerinde baskı kura kura bir yapı oluşturdular."
''ÖCALAN'I NASIL DEVRE DIŞI BIRAKABİLİRİZ DÜŞÜNCESİNDELER''
"Bunların ikisi de paralel bir otorite kurma çabası içerisinde olan anlayışlardır" diyen Akdoğan, "Ortada bir oyun var, bir senaryo var. Bu senaryonun figüranı Selahattin Demirtaş. Bu senaryonun içinde çözüm süreci yok" diye konuştu.
"Selahattin Demirtaş'ın bu pozisyonu İmralı'yı da açığa düşüren bir pozisyon değil mi?" şeklindeki soru üzerine Akdoğan, şunları kaydetti:
"Bunlar farklı bir rüzgar estirmenin ve Öcalan'ı nasıl devre dışı bırakabiliriz, nasıl bir aktör olabiliriz, şimdi böyle bir şeyin içerisindeler. Karışmazsa niye İmralı'ya gidiyorlar? Talimat almıyorsan İmralı'ya ne diye gidiyorsun, niye gitmek istiyorsunuz? İmralı'ya piknik yapmaya mı gidiyorsun? Bir şekilde onu daha önce de boşa düşüren şeyler oldu. Biri iyi biri kötüdür anlamında söylemiyorum. Bunların temelde zihniyet olarak birbirlerinden farkları yok."
''SEÇİM GÜVENLİĞİNİ BOZAN VARSA BU TERÖR ÖRGÜTÜDÜR''
HDP'ye yapılan saldırıları kınamak için bir aydının yayınladığı bildirinin anımsatılması üzerine Akdoğan, ''Güneydoğu'da vatandaşı kim tehdit ediyor, 'AK Parti'nin mitingine gitme' diye veya işte köydeki muhtarları kim tehdit ediyor? İkide bir Kandil niye açıklama yapıyor, şehir isimleri vererek niye açıklama yapıyor, niye insanları tehdit ediyor? Yani burada seçim güvenliğini bozan bir unsur varsa bu terör örgütüdür ve onun işbirlikçileridir'' değerlendirmesinde bulundu.

Güncellenme Tarihi : 18.3.2016 20:08

İLGİLİ HABERLER