Gündem
  • 29.10.2016 14:37

Demirtaş : Savcının elinde Kışanak'ın paraları PKK'ya verdiğinin belgesi yok

Demirtaş: PKK’ya para gönderildiğine dair savcının elinde belge yok..

HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, gözaltına alınan Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Eş Başkanları Gültan Kışanak ve Fırat Anlı’nın PKK’ya para gönderdiklerine dair savcılığın elinde tek bir belgenin olmadığını belirterek, "Belediye bütçesinden dağa, bayıra, şuraya, buraya para gitmesinin imkanı yok" dedi.

HDP'nin Diyarbakır merkez Yenişehir İlçe Başkanlığı’na gelen HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, gözaltında bulunan Diyarbakır Büyükşehir Belediye Eş Başkanları Gültan Kışanak ve Fırat Anlı ile ilgili değerlendirmelerde bulundu. Parti binası önünde yaptığı konuşmada, gözaltılar, bölgede internet erişiminin engellenmesi ve Diyarbakır kent merkezinde biriken çöplerin toplanmaması konusuna açıklamalarda bulundu.

ISPATLAYIN SİYASETİ BIRAKACAĞIZ

Örgüte para gönderildiği iddialarını değerlendiren Demirtaş, "İçişleri Bakanı’ndan, Cumhurbaşkanı, Başbakan’a şunu soruyorum; eğer sizde vicdan, siyasi ahlak varsa, belediyenin zaten kısıtlıya, kısıtlıya minicik kalmış o bütçesi de ’dağa, PKK’ya gidiyor’ diyorsanız ve bunu ispatlarsanız, biz bütün Türkiye’den özür dileyip siyaseti bırakacağız, belediyelerden istifa edeceğiz, milletvekilliğinden istifa edeceğiz. Bu bir yalandır, belediye bütçesinden dağa, bayıra, şuraya, buraya para gitmesinin imkanı yok" dedi.

"SAVCININ ELİNDE, PKK’YA PARA GÖNDERİLDİĞİNE DAİR BELGE YOK"

Eşbaşkanlar, Kışanak ve Anlı’nın PKK’ya gönderdiklerine dair savcının elinde belge olmadığını savunan Demirtaş, şöyle konuştu:

"Zaten bakın belediye başkanlarımızın Fırat bey ve Gültan hanımın gözaltına alınma gerekçeleri bu değil. Fırat bey bir DİSKİ Su Arıtma Tesisi’nin açılışının kurdelesini keserken bir fotoğrafı çekilmiş, o fotoğrafı; ’işte dağda bir mezarlığa su çekerken açılış yaptı’ diye oraya montajlanmış. Ve bunu yapanlar da ne bilgisayardan anlıyor, ne de teknikten. Kardeşim biraz akıllı olun. Kumpas yapacaksınız, aranızda bir tane zeki insan yok mu? Bu kadar ucuz kumpas yapılır mı yahu? Savcının dosyaya koyduğu fotoğraf budur. Ev aramasına gelirken avukata gösterdikleri belge budur. ’Dağda, mezarlık açılışı yapmış’ diyor, ’mezarlığa su çekerken açılış yapmış’ diyor. Akıl var, mantık var. DİSKİ’nin açılışındaki fotoğrafı oraya montajlayarak savcı karar almış. Peki savcının elinde Gültan Kışanak’ın, Fırat Anlı’nın dağa, PKK’ya para gönderdiğine dair bir belge varsa, niye onu ortaya koymuyor? Niye suçlamalar arasında o yok. Ama bakıyorsunuz Ankara’dan açıklama yaparken diyor; ’Dağa para gönderdiler.’ Bu yalan, külliyen yalan. Bunu net olarak söylüyorum, bildiğimiz, güvendiğimiz, inandığımız insanlar için söylüyoruz. Halka hizmet için harcanması gereken parayı çarçur edeni hırsızlık, soygunla, talan eden, rüşvetle cebine koyan bir tek belediye eş başkanımız varsa onu da hep birlikte cezalandıralım. Böyle bir onursuzluğu biz zaten kabul etmeyiz."

"ABLUKAYI AÇIN HALK BİZE TEPKİ GÖSTERSİN"

Kentte 24 saattir internetin olmadığını vurgulayan Eş Başkan Selahattin Demirtaş, "4 gündür tam bir karartma uyguluyorlar. Peki siz haklıysanız, halk bize tepkiliyse bu telaş, bu panik ne? O zaman bu karartma, abluka ne? Bırakın halk bizi yalnız bıraksın o zaman. Her yerde internet kesik. Tek bir haber dış dünyaya ulaşamıyor. Oradan buraya gelemiyor. Halk HDP’ye tepkiliyse bırakın, açın ablukayı, bize halk tepki göstersin" diye konuştu.

"ÇÖPLERİN TOPLANMASI İÇİN GÖRÜŞMELER SÜRÜYOR"

Kent merkezinde biriken çöplerin toplanması için görüşmelerinin sürdüğünü ifade eden Demirtaş, "Çöp meselesi ile ilgili tabiki ilk günden itibaren işçilerin bir tepkisi vardı. Ama dünden beri biz toplamak istedik. Belediyedeki arkadaşlarımız ama makine ikmalden araçların çıkışına izin vermediler. Belediyedeki arkadaşlarla da görüşülecek, valilikle de görüşülecek. Biz halkımızın asla mağdur olmasını istemiyoruz. En hızlı şekilde, sağlık açısından çöplerin hızla toplanması için kendilerinden ricada bulunduk. İnşallah bir kaç saat içerisinde bu mesele çözülür diye temenni ediyorum" ifadelerini kullandı.

 

Güncellenme Tarihi : 29.10.2016 14:39

İLGİLİ HABERLER