
DENİZLİ'NİN SİVAS TAHMİNLERİ TUTMADI!..
Beşiktaş Teknik Direktörü Mustafa Denizli aldıkları sonuç sebebiyle mutlu olmadığını belirterek, "Çok fazla bir şeyin söylenemeyeceği bir maç oldu. En azından konumlarımızı muhafaza ettik. Sivas'ta oynamak kolay bir şey değil. İlk yarıda daha etkin vuruş ve asistler yapabilseydik muhtemelen ilk devreyi önde kapatırdık. Neticede rakibimize bir avantaj vermeden buradan ayrılıyoruz. Önümüzdeki 9 haftanın ne denli heyecanlı geçeceğinin açık bir göstergesi oldu bu akşam. Ben, takımımdan genel itibari ile memnunum. Belki bu akşam futbolcularım arasında farklılıklar gösterdi. Yani görevini tam yapan futbolcularım olduğu kadar beklediklerimin gerisinde kalanlar da oldu. Ama bunlar gayet doğal görüntülerdir. Kısacası buradan ne sevinerek, ne üzülerek ayrılıyoruz. Bir adım geriden gelmenin avantajını önümüzdeki haftalar kullanacağız. Kısacası ben mutlu değilim ama mutsuz da ayrılmıyorum buradan. Maçın tarifi gerekirse bunu söyleyebiliriz" ifadelerini kullandı.
Bir gazetecinin Denizli'ye 26. haftada şampiyonun belli olacağını şeklinde daha önce yaptığı açıklamalarını hatırlatması üzerine ise tecrübeli teknik adam, "Ben o konuşmayı sadece Beşiktaş ile ilgili yapmadım. Birkaç takım ile ilgili yaptım. Muhtemelen o tablo önümüzdeki haftalarda ortaya çıkar. Beklemek lazım. İlla öyle olacak diye bir şey yok. O bir tahmindi, genel bir tablodan bahsetmekti. Bekleyin, çok kalmadı" dedi.
Liderlikte mücadele veren takımların hiç beklenmedik bir şekilde puan kaybettiklerinin hatırlatılması ve Beşiktaş'ın ne zaman parlayacağı sorusuna ise Denizli, "Hepsi belirleyici. Az evvel söylediğim duruma sadece kendi aralarında oynadıkları maçlar ortam hazırlamıyor. Kendi rakipleri ile çekişme içinde olmayan takımların yani aynı kategoride mücadele etmeyen takımların, bir kısmı düşmeme, bir kısmı klasman, bir kısmı da şampiyonluk için mücadele ediyor. Bugün şampiyonluk mücadelesi veren takımları yenen takımlar, iyi bir sıralama için veya en azından UEFA'ya yetişebilir miyim mücadelesi veren takımlar bunlar. Dolayısıyla darbelerin nereden geleceği belli olmuyor" ifadelerini kullandı.
Mustafa Denizli, bir soru üzerine Sivasspor'un başarısıyla ilgili yaptığı açıklamaların yanlış anlaşıldığını vurgulayarak, "Sivasspor harika bir sezon geçiriyor. Başarılı geçen bir sezondan sonra belki bir durulma havası gelebilirdi Sivas'a ama hiç gelmedi. O sadece bir tahmindi. Diğer tahminler gibi bir tahmindi. Otoriteler yanılmaz değildir. Otoriter, düşündüğünü söyleyen insandır. Ben de düşündüklerimi söylemiştim. Hiçbir şekilde Sivas'ın aleyhine bir ifade olarak da kullanmadım. Sivas'ın ayrıcalıklı olmasından dolayı da son derece mutlu oluyorum" dedi.
Güncellenme Tarihi : 14.5.2016 23:57