KAYNAK : Haber Vitrini
BURÇİN BAŞCI - YASİN TALAY
KOCAELİ- Deprem bölgelerindeki 3 Kasım erken genel seçimleri için muhtarlıklarda askıya çıkarılan seçmen listelerinde yanlışlık olduğu ortaya çıktı. Depremde hayatını kaybedenlerin yer aldığı listelerde, yıkılan evlerin ve yok olan sokakların isimlerinin geçmesi tepkilere neden oldu.
İl genelinde 80 bine yakın seçmenin adının listelerde yer almadığının belirlenmesi üzerine Yüksek Seçim Kurulu (YSK), muhtarlıklardan askıya çıkan listeleri toplamalarını istedi. Tek tek toplanan listelerin yerine 18 Nisan 1999 yılındaki seçmen listesi asıldı. Ancak bu sefer de 17 Ağustos depreminde hayatını kaybedenlerin isimlerinin listelerde yer alması ayrı bir sıkıntıya neden oldu. Mahalle muhtarlıkları listelerdeki karışıklığı giderebilmek için çalışırken, vatandaşlardan kendilerine yardımcı olmalarını istedi. Muhtarlar, listelerde adı bulunmayanların zaman geçirmeden isimlerini yazdırmaları gerektiğini bildirdi.
GÖLCÜK'TE DE DURUM AYNI
Gölcük İlçesi'nde de 17 Ağustos depreminden sonra yenilenmesi gereken listeler eski halleri ile askıya çıkınca, seçmenler isim bulmakta ve adres tespit etmek oldukça zorlandı. Listelerde adını bulamayan bazı vatandaşlar yetkililere tepki gösterirken, Gölcük Merkez Mahallesi Muhtar Vekili Melahat Tartıcı, "1999 yılında askıya asılan seçmen listelerinin aynısı bu seçimlerde de askıya çıktı. Listeler yenilenmediği için vatandaşlar da bizler de sıkıntı çekiyoruz" dedi. Tartıcı, listelerin yenilenmemesinden dolayı, depremde hayatını kaybedenlerin isimlerinin bulunduğunu ifade ederek, "Seçmen listesinde deprem nedeniyle yıkılan binalar ve neredeyse yok olan sokakların isimleri yer alıyor. Listeler sağlıklı olmadığı için yapılacak olan seçimlerin de sağlıklı olacağına inanmıyorum" diye konuştu.
Güncellenme Tarihi : 16.3.2016 17:43