Gündem
  • 23.11.2022 13:17

Deprem paniği iki kişinin ölümüne neden oldu

Düzce'deki deprem paniği 2 can aldı! Bir kalp krizi bir düşme vakası

Son dakika deprem haberleri: Bugün sabaha doğru Düzce'nin Gölyaka ilçesinde saat 04:08'de meydana gelen 5.9 büyüklüğündeki deprem sonrasında vatandaşlar büyük korku ve panik yaşadı. İstanbul, Bolu, Sakarya, Ankara, Kocaeli, Kütahya, Bilecik, Bursa, ve İzmir'e kadar geniş bir alanda hissedilen deprem nedeniyle vatandaşlar sokaklara döküldü. Bazı vatandaşlar camlardan atlayarak yaralanırken yaşadığı panik ve korku nedeniyle 2 vatandaşımız kayatını kaybetti.

Düzce'nin Gölyaka ilçesinde meydana gelen 5,9 büyüklüğünde deprem, İstanbul, Bolu, Sakarya, Ankara, Kocaeli, Kütahya, Bilecik, Bursa, Zonguldak, Bartın ve İzmir'e kadar geniş bir alanda hissedildi. Saat 04.08'de merkez üssü Düzce'nin Gölyaka ilçesi olan 5,9 büyüklüğündeki deprem, paniğe neden oldu.

Depremde yaşanan korku ve panik nedeniyle 2 vatandaşımız hayatını kaybetti.

İşte Düzce'deki depremin etkisi, sarsıntının ardından yaşanan görüntüler ve son dakika haberleri...

 DEPREM ANINDA KAÇARKEN DÜŞÜP KAFASINI ÇARPTI

Düzce'de meydana gelen deprem esnasında düşen kişi kaldırıldığı hastanede hayatını kaybetti. Çilimli ilçesi Pırpır köyünde yaşayan Hikmet Çelebi (47), merkez üssü Gölyaka ilçesi olan 5,9 ve Çilimli ilçesinde 4,7 büyüklüklerindeki deprem esnasında evden çıkmaya çalıştı.

Son dakika | Düzce’deki deprem paniği 2 can aldı! Bir kalp krizi bir düşme vakası

KALP KRİZİNDEN VEFAT ETTİ

Düzce Çay Mahallesi'nde oturan 63 yaşındaki Sevim Çengel'in, yaşanan depremin ardından panik ve korkuya kapıldığı ve geçirdiği kalp krizi sonucu yaşamını yitirdiği öğrenildi.

DÜZCE, BOLU VE ZONGULDAK VE SAKARYA'DA EĞİTİME ARA VERİLDİ

Düzce'de sabaha karşı meydana gelen 5.9 büyüklüğündeki depremin ardından sarsıntının yoğun olarak hissedildiği Zonguldak'ta bazı ilçeler, Bolu ve Sakarya'da da eğitime bir gün ara verildi.

Son dakika | Düzce'deki deprem paniği 2 can aldı! Bir kalp krizi bir düşme vakası

BETON PARÇALARI YERE DÜŞTÜ

Düzce'de depremin ardından enerji nakil hatlarında kesinti meydana gelirken, sarsıntıyla büyük korku ve panik yaşayan vatandaşlar evlerinden dışarı çıktı. Kentte bazı ev ve iş yerlerinin duvarlarında yıkımlar yaşandı, evlerdeki bazı eşyalar yere düştü. Düzce Adliyesi'nde çatıdan kopan bazı beton parçalarının yere düştüğü görüldü.

Son dakika | Düzce'deki deprem paniği 2 can aldı! Bir kalp krizi bir düşme vakası

 

DAİRE ÇIKIŞINDAKİ TALİHSİZ KAZADA BEYİN KANAMASI GEÇİRDİ

Dairenin çıkışında dengesini kaybeden Çelebi, düşme sonucu kafasını merdivene çarptı. Yakınlarının ihbarı üzerine bölgeye gelen 112 Acil Sağlık ekipleri, yaralıyı Düzce Atatürk Devlet Hastanesine kaldırdı.

Beyin kanaması geçirdiği belirlenen Çelebi, burada yapılan müdahalelere rağmen kurtarılamadı.

DÜZCE'DE EN BÜYÜĞÜ 4,2 120 KADAR ARTÇI DEPREM OLDU

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı'ndan helikopterle Düzce'ye gitti.

AFAD ve Kandilli deprem verilerine göre saat 06.00'ya kadar en büyüğü 4.2 olmak üzere 120 artçı sarsıntının olduğunu ifade etti. Dışarı çıkan vatandaşlara da battaniye sevkiyatının yapıldığını belirten Bakan Soylu, olası hırsızlık ve benzeri olumsuzluklara karşı jandarma ile polis ve bekçilerin görevinin başında olduğunu söyledi.

Son dakika | Düzce'deki deprem paniği 2 can aldı! Bir kalp krizi bir düşme vakası

"VATANDAŞLAR HASARLI BİNALARDAN UZAK DURMALI"

AFAD Deprem ve Risk Azaltma Genel Müdürü Orhan Tatar, "Depremden sonra 4,5 ve 5 büyüklüğünde artçı sarsıntılar beklenebilir. Ağır hasarlı ya da çatlak binalar varsa vatandaşların buralardan uzak durmasında yarar var" uyarısında bulundu. 12 Kasım 1999 depreminde yüzey kırığı kırılmayan 5-6 kilometre bir hat olduğunu belirten Tatar, "Sismik bir boşluk olarak duruyordu ve bu bölge yeni bir deprem oluşturabilirdi. Bugünkü deprem ile bu hat kırılmış oldu" dedi.

VATANDAŞLAR GECEYİ DIŞARIDA GEÇİRDİ

Zonguldak'ta da hissedilen depremde vatandaşlar panik yaşayarak sokağa çıktı. Birçok vatandaş kendisiyle birlikte evcil hayvanlarını da yanında dışarı çıkardı. Deprem anında uyuduğunu söyleyen üniversite öğrencisi Muhammet Can Altay (19), "Hafif şiddetliydi ama şaşırdık açıkçası, asansöre binmedik. Tam çök kapan yapacaktık ama o süre içinde deprem sonlanmış oldu. Şükür bir şey olmadı. Direkt sokağa çıktık. Şimdilik eve dönmeyi düşünmüyoruz." dedi.

"BESMELE ÇEKİP SOKAĞA İNDİK"

Döndüye Fındıklı (74), depreme yatakta yakalandığını ve dışarı çıktığını söyledi. Fındıklı "Uyurken sallandım. Bismillahirahmanirahim deyip deprem oluyor dedim. Kalktım ayağımın üstüne, birkaç adım atıp kendime gelir gibi oldum. Baktım millet sokakta. Sokağa indim bende" diye konuştu.

EREĞLİ'DE DE ÇATLAK OLUŞTUĞU HABERLERİ GELDİ

Ereğli ilçesinde de bazı vatandaşlar deprem anında yaşadıkları korku ile birlikte evlerini terk etti. Bazı vatandaşlar evlerinden aldıkları battaniye ve yastıklarla arabalarına binerek uyumaya çalıştı. Bazı vatandaşlar ise sokakta çocuklarıyla beklemeye başladı. Ereğli Kaymakamı Mehmet Yapıcı, Bölücek Mahallesinde Mehmet Yıldırım'a ait eski bir binada çatlak meydana geldiğini belirterek, "Şu anda AFAD ve itfaiye ekiplerimiz de olay mahallinde çok şükür can ve mal kaybı yok" dedi.

 

 

 

 

Güncellenme Tarihi : 23.11.2022 14:20

İLGİLİ HABERLER