DEPREM SIRASINDA CAMDAN ATLAYANLAR HASTANELİK OLDU
EROL KARA
ELAZIĞ - Elazığ'da 04.22'de meydana gelen depremde can kaybı yaşanmadı. Elazığ Valisi Muammer Muşmal şiddetli bir sarsıntı yaşadıklarını belirterek, Elazığ merkezde bir kişinin yaralandığı açıkladı.
Vali Muşmal, Sivrice Kaymakamı ile görüştüğünü belirterek, "Sivrice Emniyet merkezinde çatlak haberleri geldi. Gözeli köyünde bir iki evin duvarında çatlak olduğu belirtiliyor" dedi.
Elazığ'da yaşanan depremin artçı sarsıntıları devam ediyor. Büyüklükleri 2.8 ile 3.3 arasında değişen sarsıntılar vatandaşları tedirgin ediyor. Can kaybı yaşanmayan depremde bazı vatandaşların paniğe kapılarak, camdan atlamaları sonucunda yaralandıkları kaydedildi.
Elazığ Valisi Muammer Muşmal, şu ana kadar hastaneye başvuran 28 kişinin olduğunu ve bunlardan bazılarının kırık şikayetinin bulunduğunu belirtti. Muşmal, "Bazı binalarda çatlaklar oluştuğunu öğrendik. Deprem 5.3 olarak kayıtlara geçti ama çok şiddetli bir sarsıntı yaşadık. Jandarma Sivrice'deki tüm köyleri tarıyor. Şu ana kadar can kaybını tespit edilmedi. Elazığ'da vatandaşlar sokaklara çıktı. Başsavcı bile evinin yüksek olması nedeniyle ofisine gitti" dedi.
Camdan atlamaları sonucunda vücutlarının çeşitli yerlerinde kırık meydana gelen Doğan Pekcan, Turgay Eser, Özlem Özden, Hatice Çelik ve Nurullah Aksu'nun tedavileri sürüyor.