Spor
  • 9.4.2017 00:41

Der Klassiker'de Bayern Münih şov

Bundesliga'nın 28. haftasında Borussia Dortmund'u konuk eden Bayern Münih, domine ettiği maçı 4-1 kazanarak zirvedeki 10 puanlık avantajını korudu.

Bundesliga'da bitime 6 hafta kala Bayern Münih şampiyonluk yolunda önemli bir eşiği rahatlıkla geçti.

Ligin en büyük rekabeti Der Klassiker'de Borussia Dortmund'u konuk eden Bayern Münih; Ribery, Lewandowski ve Robben'in sahneye çıkatığı karşılaşmayı 4-1 kazanarak hafta içindeki Real Madridmaçı öncesinden moral depoladı.

Allianz Arena'daki mücadeleye hızlı başlayan ev sahibi ekip, Lahm'ın çizgiden çevirdiği pasta Ribery'nin şutuyla henüz 4. dakikada öne geçti. Baskıya ara vermeyen Ancelotti'nin öğrencileri 10. dakikada Robert Lewandowski'nin serbest vuruştan attığı golle farkı ikiye çıkardı. Maça hiç beklemediği şekilde başlayan Dortmund, 20. dakikada Portekizli sol beki Raphael Guerreiro'nun golüyle farkı ikiye indirdi ve ikinci yarı öncesinde umutları yeşertti.

Ancak Bayern Münih ikinci yarıya Robben'in solo golüyle başladı. Hollandalı forvet 49. dakikada sağ kanattan getirdiği topta iki Dortmund savunmacısını ustaca geçerek topu uzak köşeye bıraktı ve durumu 3-1'e getirdi.

68. dakikada Lewandowski bir daha sahneye çıktı ve kazanılan penaltı vuruşunu goe çevirdi ve beyaz noktadan üst üste 10. golünü kaydetti. Karşılaşmada başka gol olmayınca Bavyera ekibi sahadan 4-1'lik zaferle ayrıldı.

Beş maçlık galibiyet serini geçen hafta Hoffenheim karşısında kaybeden Bayern Münih bu zaferle puanını 68'e yükseltti ve Leipzig ile 10 puanlık farkını korudu. Sahadan ağır bir mağlubiyetle ayrılan Dortmund ise 50 puanda kaldı ve dördüncü sıraya geriledi.

Lewandowski durdurulamıyor 
Dortmund karşısında kaydettiği iki golle galibiyette başrole soyunan Robert Lewandowski, bu sezonki performansıyla izleyenleri büyülemeye devam ediyor. Polonyalı golcü 2016/2017'de sahaya kulüp ve mill itakım maçlarında sahaya çıktığı 45 maçta 46 gol atarak ulaşılması güç bir istatistiğe imza attı.

Güncellenme Tarihi : 8.4.2017 21:42

İLGİLİ HABERLER