Spor
  • 23.9.2013 15:01

Derbi olaylarıyla ilgili soruşturma başlatıldı

Atatürk Olimpiyat Stadında dün yapılan ve uzatma dakikalarında çıkan olaylar nedeniyle yarıda kalan Beşiktaş-Galatasaray  maçında, sahaya seyircilerin girmesine ilişkin, stadyumun yetki alanında bulunduğu Küçükçekmece Cumhuriyet Başsavcılığınca soruşturma başlatıldığı ve soruşturmanın spor savcısı olarak görevlendirilen Orhan Ozan tarafından yürütüleceği öğrenildi.

Savcı Ozan'ın, emniyet tarafından bir ekip oluşturularak olaya ilişkin görüntülerin tek tek incelenmesini ve sorumluların tespit edilmesini istediği belirtilirken, olaylara ilişkin ise henüz gözaltı işlemi yapılmadığı kaydedildi.

 

- Olaya karışanlar hakkında 6222 Sayılı Yasa'dan işlem yapılacak

 

Polislerce hazır edilecek kamera görüntüleri üzerinde yapılacak incelemenin ardından, olaylara karıştığı tespit edilen kişiler hakkında 6222 Sayılı Sporda Şiddet ve Düzensizliğin Önlenmesi'ne Dair Kanun kapsamında işlem yapılacağı aktarılırken,  şüphelilerle ilgili söz konusu kanunun 14. maddesinde belirtilen "hakaret içeren tezahürat", 15. maddesinde belirtilen "spor alanlarına usulsuz seyirci girişi", 16. maddesinde belirtilen "yasak alanlara girme", 17. maddesinde belirtilen  "spor alanlarında taşkınlık yapılması ve tesislere zarar verilmesi" ve 18. maddede belirtilen "seyirden yasaklama" suçlarına ilişkin, dava açılması talebiyle iddianame düzenlenebileceği de ifade edildi.

Olaylı maç öncesi 67 kişinin Atatürk Olimpiyat Stadı'na biletsiz girdiğinin tespit edildiği ve gözaltına alınmalarının ardından işlemleri yapılıp emniyetten serbest bırakıldığı da öğrenilirken, bu kişilere, yine 6222 Sayılı Kanun gereği 1 yıl statlardan men cezası verildiği dile getirildi.

- Savcılar, "spor savcısı" olarak görevlendirilebiliyor

Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulu'nun (HSYK), savcılıklardan 6222 Sayılı Kanun gereğince spor suçlarına bakacak bir savcının görevlendirilmesi talep etmesiyle birlikte, İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığınca Cumhuriyet Savcılarından Tamer Tabel, Spor Savcısı olarak görevlendirilmişti.

Küçükçekmece Cumhuriyet Savcılarından Orhan Ozan'ın da, stadyumların bulunduğu alanlardaki cumhuriyet savcılıklarının da spor savcısı olarak görevlendirilebilmesi kapsamında, Atatürk Olimpiyat Stadı'ndaki olaylı maçla ilgili soruşturmanın spor savcısı olarak görevlendirildiği öğrenildi.

Bu arada, olaylı Beşiktaş-Galatasaray maçı öncesi Olimpiyat stadında denetim yapması için Küçükçekmece Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından hiç bir savcının görevli olarak stada gönderilmediği de belirtiliyor.

Güncellenme Tarihi : 19.3.2016 11:46

İLGİLİ HABERLER