DEV DERBİNİN TARAFLARI İLE İLGİLİ SON KARAR VERİLDİ!...
Futbolseverlere şok etkisi yaratan 4 büyüklerin maçlarında misafir takımın taraftarlarının tribünlere alınmayacağı haberi spor gündemini sarsmıştı. İlk uygulamanın bugünkü Beşiktaş - Fenerbahçe maçında uygulanması bekleniyorduki; yetkili makamlardan flaş yalanlama geldi ve Fenerbahçe taraftarının bugün maçı tribünden izleyebilecekleri belirtildi.
Spor Toto Süper Lig'de bu akşam oynanacak Beşiktaş - Fenerbahçe maçında sarı lacivertli taraftarların da yer alacağı bildirildi. Beşiktaş Kulübü Başkanı Yıldırım Demirören, Fenerbahçe taraftarının bu akşam oynanacak derbide tribündeki yerlerini alabileceğini açıkladı.
ORHAN SAKA: İKİ MAÇA DA TARAFTARLAR GİREBİLECEK
Beşiktaş Kulübü Yönetim Kurulu Üyesi Orhan Saka da, bu akşam Beşiktaş ile Fenerbahçe arasındaki derbi maçta Sarı-lacivertli taraftarların yerini alabileceğini söyledi.
Samanyolu Haber TV'ye açıklamalarda bulunan yönetici Saka, "Fenerbahçeli yöneticiler ile bir görüşme yaptık. İki maça da taraftarlar gelebilecek." diye konuştu.
Daha önce sarı-lacivertli taraftarların alınmayacağı belirtilen derbi için iki kulüp yönetimi dün gece ve bugün bir araya geldi.
Beşiktaş Kulübü Yönetim Kurulu Üyesi Orhan Saka, AA muhabirine yaptığı açıklamada, iki kulüp yöneticilerinin yapılan toplantı sonrasında anlaşmaya vardığını belirterek, ''Daha önce iki kulüp yönetimi bir araya gelerek maçlara rakip takım seyircilerinin alınmaması konusunda karara varmıştı. Ancak dün akşam ve bugün toplantılar yapıldı ve iki kulüp yönetimi konuk seyircilerin alınması konusunda anlaştı. Bu akşamki maç için Fenerbahçe taraftarlarına stat kapasitesinin yüzde 5'i olan 1600 kişilik yer ayrıldı'' dedi.
''FENERBAHÇE TARAFTARLARININ İNÖNÜ STADI'NA MİSAFİR SEYİRCİ OLARAK KABULÜNE KARAR VERİLMİŞTİR''
Beşiktaş Kulübü'nden yapılan açıklamada, bu akşam Fiyapı İnönü Stadı'nda oynanacak Fenerbahçe derbisine sarı-lacivertli taraftarların alınacağı bildirildi.
Siyah-beyazlı kulüpten yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:
''Bu akşam Fiyapı İnönü Stadı'nda Fenerbahçe Spor Kulübü ile oynayacağımız Spor Toto Süper Lig müsabakası öncesi yapılmış olan İl Spor Güvenlik Kurulu Toplantısı'nda tarafların Türk futbolunun içinde bulunduğu olağan dışı durum nedeniyle duydukları kaygıdan kaynaklanan ve bu müsabakaya Fenerbahçeli taraftarların alınmaması yönünde iki kulüp temsilcilerinin yapmış olduğu ve İl Spor Güvenlik Kurulu tarafından kabul edilmiş olan teklif, iki kulüp yönetimi tarafından tekrar gözden geçirilmiş, taraftarların camialarına yakışır olgunluk, sağduyu, barış ve sevgi dolu mesajları karşısında bu karardan vazgeçilerek Fenerbahçe taraftarlarının Fiyapı İnönü Stadı'na misafir seyirci olarak kabulüne karar verilmiştir.''
FENERBAHÇE'DEN İLK AÇIKLAMA
Fenerbahçe Kulübü'nden yapılan açıklamada, sarı-lacivertli taraftarların bu akşam Fiyapı İnönü Stadı'nda yapılacak Beşiktaş derbisine gitmesi kararının alındığı bildirildi.
Sarı-lacivertli kulüpten yapılan açıklamada, ''İstanbul Valiliği'nin yaptığı açıklamanın ardından bir değerlendirme yapan yönetim kurulumuz, taraftarlarımızın bu akşam Fiyapı İnönü Stadyumu'nda Beşiktaş'a karşı oynayacağımız Spor Toto Süper Lig mücadelesine gitmesi kararını almıştır'' denildi.
Daha önce Biletix internet sitesinden bilet satın alan, ancak biletlerini henüz teslim almamış olan taraftarların, taraftar kartları ve kimliklerini göstererek Biletix gişelerinden biletlerini teslim alabilecekleri, biletlerini daha önce teslim almış ancak yapılan açıklamalar üzerine iade etmiş olan taraftarların ise ellerindeki sorun bildirim formu, taraftar kart ve kimlikleri ile Fenerbahçe Şükrü Saracoğlu Stadı Biletix gişesine başvurarak biletlerini yeniden alabilecekleri ifade edildi.
Açıklama, ''Kulübümüzün tamamen kontrolü dışında yaşanan sıkıntılardan ötürü taraftarlarımızın anlayışına sığınıyor, bu karmaşık ortamda BJK taraftarının da taraftarımıza yaptığı jesti de memnuniyetle karşıladığımızı bildiriyoruz'' ifadeleriyle son buldu.
BAKAN KILIÇ: YASAK YOK, FENERBAHÇE TARAFTARI STADA GİRECEK
Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç, Beşiktaş ve Fenerbahçe arasında oynanacak müsabakada Fenerbahçe taraftarına deplasman yasağı getirilmesinin söz konusu olmadığını söyledi. Kılıç, bu gibi yayınlarla ilgili medya kuruluşlarının haberlerini teyid ederek yapması uyarısında bulundu.
Bakan Suat Kılıç, İstanbul 2012 Spor Başkenti koordinasyon toplantısında ,medyada yer alan "İl Güvenlik Kurulu'nda Beşiktaş-Fenerbahçe mücadelesinde Fenerbahçe taraftarına deplasman yasağı getirildiği" şeklinde haberleri değerlendirdi. Spor Toto Süper Lig'in fikstürü gereği normal bir maçın cereyan edeceğini söyleyen Suat Kılıç, İl Güvenlik Kurulu'na atfen son birkaç gündür, "Derbiye Fenerbahçe taraftarı giremeyecek." şeklinde haberlerin doğruyu yansıtmadığını söyledi. Kılıç, "İl Güvenlik Kurulu'nun Fenerbahçe taraftarının Fi Yapı İnönü Stadyumu'na ya da Beşiktaş taraftarlarının Fenerbahçe Şükrü Saraçoğlu Stadyumu'na gitmemesi yönünde bir deplasman yasağı kararı bulunmamaktadır." dedi.
Medyanın bu gibi zamanlarda haberler yapılırken ilgili makamlardan doğru bilgiyi teyid ederek haber yapması gerektiğini belirten Bakan Kılıç, "Türkiye'nin bir yandan terörle mücadelesini sürdürdüğü, diğer yandan Van'daki depremin acılarını ve yaralarını sarmaya çalıştığı bir dönemde büyük kulüplerimizin taraftarları arasında büyük ihtilaflar varmış gibi yayınlar yapılmasını son derece yanlış buluyorum. Ve ilgili makamlardan teyid alınmaksızın bu gibi kati ifadelerle deplasman yasağı vurguları yapılmasını son derece yanlış bir yaklaşım olarak değerlendiriyorum." ifadesini kullandı.
VALİLİKTEN YALANLAMA
İstanbul Valiliği, Spor Toto Süper Lig'de Beşiktaş ile Fenerbahçe arasında bu akşam oynanacak derbi maçta uygulanacak güvenlik önlemleriyle ilgili toplantıda kulüplerin stada getirecekleri seyirci konusunda herhangi yasaklayıcı bir karar alınmadığını açıkladı.
Valilikten yapılan açıklama şöyle:
"26 Ekim 2011 Çarşamba günü Valilikte yapılan İl Spor Güvenlik Kurulu toplantısında alınan kararlar aynı gün saat 17:00 itibarıyla Anadolu Ajansı ve diğer tüm ulusal ajanslara, haber merkezleri ve spor merkezlerine duyurulmuştur.
TFF: KARARI İL GÜVENLİK KURULU VERDİ
Türkiye Futbol Federasyonu ise dün resmi internet sitesinden yaptığı açıklamada, "Derbiye rakip seyirci alınmama kararını İl Güvenlik Kurulu verdi" demişti.
İşte TFF'nin dün yaptığı açıklama:
"Spor Toto Süper Lig'de 27 Ekim'de oynanacak Beşiktaş-Fenerbahçe maçında, deplasman takım taraftarlarının FiYapı İnönü Stadı'na alınmaması tamamen İstanbul Valiliği İl Spor Güvenlik Kurulu tarafından verilmiş bir karardır.
İstanbul Valiliği'nde bugün yapılan İl Spor Güvenlik Kurulu toplantısına, valilik yetkililerinin yanı sıra Beşiktaş ile Fenerbahçe kulüp yetkilileri de katılmış ve kamuoyuna yansıyan karar, kulüplerin önerisi, İstanbul Valiliğin de onayı ile ortaklaşa alınmıştır.
Kamuoyuna yansıdığı gibi, bu sezon 4 takımın kendi arasında yapacağı maçlarda, deplasman takımı taraftarının stada alınmaması konusunda ise şu an için verilen herhangi bir karar söz konusu değildir.
Bugün alınan kararda Türkiye Futbol Federasyonu'nun herhangi bir dahli olmadığını kamuoyu ile paylaşmak isteriz."
BEŞİKTAŞ: İL GÜVENLİK KURULU KARARI UYGUN BULDU
Beşiktaş Kulübü ise resmi internet sitesinden "Fenerbahçe Derbileri ile İlgili Ortak Karar" başlığıyla yaptığı açıklamada, kararın İl Spor Güvenlik Kurulu tarafından uygun bulunduğu belirtilmişti.
Siyah beyazlı kulüpten dün yapılan açıklama şöyleydi:
"Spor Toto Süper Lig'de Beşiktaşımız ile Fenerbahçe arasında yarın yapılacak derbi mücadelesi öncesinde İl Spor Güvenlik Kurulu Toplantısı, İstanbul Valiliği'nde yapıldı.
Toplantıya kulübümüzü temsilen Tesislerden Sorumlu Yönetim Kurulu Üyemiz Orhan Saka katıldı.
Orhan Saka, iki kulübün yaptığı anlaşmayla bu sezon derbi maçlarda konuk takım taraftarlarının stada alınmamasına yönelik karar verildiğini ve İl Spor Güvenlik Kurulu'nun da bu kararı uygun bulduğunu belirtti.
Böylelikle 2011-2012 sezonu ilk derbisinde Fenerbahçe ile yarın Fiyapı İnönü Stadı'nda oynayacağımız karşılaşmayı sarı-lacivertli taraftarlar statta takip edemeyecek. Sezonun ikinci yarısında Fenerbahçe Şükrü Saracoğlu Stadı'nda yapılacak Fenerbahçe-Beşiktaş maçını da aynı şekilde siyah-beyazlı taraftarlarımız statta izleyemeyecek."
sabah
Güncellenme Tarihi : 23.3.2016 12:47