Ekonomi
  • 20.1.2015 13:23

Dev ihaleyi TAV Bilişim kazandı

TAV Havalimanları Holding şirketlerinden TAV Bilişim, toplam 50 milyon dolarlık proje ile, terminalin tüm bilişim altyapısının tasarım, kurulum ve destek hizmetlerini üstlendi.

TAV Bilişim Hizmetleri Genel Müdürü Binnur Güleryüz Onaran, yerel olarak başlayıp uluslararası bir marka haline geldiklerine dikkat çekti ve ekledi:

"Havacılık sektöründe yazılım ve teknoloji çözümleri konusunda önemli bir marka olarak kendi geliştirdiğimiz yerel ve küresel havalimanı hizmetlerini, çözümlerini üretiyor, geliştiriyor ve uyguluyoruz. Know how’ımızı TAV dışında Türkiye’de 9 havalimanına taşıdık. Yurtdışında ise Suudi Arabistan’da Riyad, Dammam ve Medine havalimanlarına ihraç etmiştik. Türk bilişim şirketi olarak Birleşik Arap Emirlikleri’nin en gözde projelerinden Abu Dabi Havalimanı’nda da yer alacak olmaktan gurur duyuyoruz."

DÜNYA DEVİ 8 ŞİRKET ARASINDAN SEÇİLDİ

Onaran, havalimanı inşaatı ve işletmesinde dünyanın en önemli projelerinden biri olarak gösterilen Abu Dabi’de tek Türk bilişim firması olarak ihaleye davet edildiklerini belirterek, "Sekiz uluslararası bilişim şirketini geride bırakarak ipi göğüslemeyi başardık. Bu, bir Türk bilişim şirketinin yurtdışında aldığı en yüksek bütçeli ihalelerden biri ve Türk mühendislerinin, bilişimcilerinin geldiği noktayı gösteriyor" diye konuştu.

TAV Bilişim olarak geliştirdikleri diğer yazılım ve çözümleri bu projede de konumlandıracaklarına dikkat çeken Onaran, proje dahilinde ayrıca güvenlik sistemlerinin bilişim altyapısı danışmanlığı da TAV Bilişim mühendisleri tarafından verileceğini söyledi.

Temeli iki yıl önce atılan toplam 3 milyar dolarlık proje ile Abu Dhabi Havalimanı'nın yıllık yolcu kapasitesine 27 milyonluk ek sağlanacak. Halen bu proje TAV İnşaat ve konsorsiyum ortakları tarafından gerçekleştiriliyor.
Tolga ÖZBEK / İSTANBUL, (DHA)

Güncellenme Tarihi : 18.3.2016 22:46

İLGİLİ HABERLER