Fiat, TOFAŞ ve PSA Peugeot Citroen, yeni bir hafif ticari araç geliştirilmesi ve üretilmesi konusunda işbirliği anlaşması imzaladı. TOFAŞ''ın Bursa fabrikasında yılda 135 bin adet olarak üretilecek yeni hafif ticari aracın 3''te 2''si PSA Peugeot-Citroen, 3''te 1''i TOFAŞ''ın ihtiyacı dahil Fiat tarafından kullanılacak.
Yüzde 95''i dışarıya
350 milyon euroluk yatırımla 2007 yılının ilk çeyreğinde piyasaya sürülmesi beklenen Minicargo adlı araç, Fiat ve Peugeot-Citroen''in halihazırdaki ürün yelpazesini genişletecek. Üretimin yüzde 95''i ihraç edilecek. Koç Holding Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Koç, yeni araç için 350 milyon dolarlık yatırım yapılacağını söyledi. Bu anlaşmayla Bursa fabrikasındaki kapasitenin yüzde 100''e ulaşacağını da belirten Muustafa Koç, TOFAŞ''ın, global ortağı için üretim üssü olmayı başaran ilk yerli üretici firma kimliğine sahip olduğuna dikkat çekti.
FİAT: türkiye üs olabilir
Fiat CEO''su Sergio Marchionne ise TOFAŞ ile ortaklıkları açısından bu anlaşmanın büyük önem taşıdığını belirtti. Devletin otomotiv sektörüne ilişkin desteğinin sürmesi gerektiğini vurgulayan Marchionne, şöyle konuştu: ''''25 yıldır pek çok kez Türkiye''ye geldim. Avrupa''da üretim için rekabet çok kırıcı. Türkiye ise bu konuda çok avantajlı. Eğer bu avantajı devlet politikalarıyla destekleyebilirse, bir üretim merkezi olmaktan çıkıp Avrupa''nın üretim üssü haline gelebilir. Ancak burada devletin otomotiv endüstrisinin arkasında olduğunu bilmek, bizim gibi Avrupalı üreticiler için büyük önem taşıyor.''''
(Takvim)
Güncellenme Tarihi : 17.3.2016 11:24