Devlet 2. el otomobil satışına el koydu!.. Arabam Com, Vava Cars, Araba Sepeti ve Letgo

••2 dk okuma
Devlet 2. el otomobil satışına el koydu!.. Arabam Com, Vava Cars, Araba Sepeti ve Letgo

Hızlı Özet

“Arabam Com İnternet ve Bilgi Hizmetleri A.Ş., Vava Cars Turkey Otomotiv A.Ş., Araba Sepeti Otomotiv Bilişim Danışmanlık Hizmetleri Sanayi ve Ticaret A.Ş. ve Letgo Mobil İnternet Servisleri ve Ticaret A.Ş. hakkında soruşturma açıldı”






İnternet üzerinden ikinci el araç alım satımında faaliyet gösteren Sahibinden Com'un ardından Rekabet Kurumu, Arabam Com İnternet ve Bilgi Hizmetleri A.Ş., Vava Cars Turkey Otomotiv A.Ş., Araba Sepeti Otomotiv Bilişim Danışmanlık Hizmetleri Sanayi ve Ticaret A.Ş. ve Letgo Mobil İnternet Servisleri ve Ticaret A.Ş. hakkında da soruşturma açtı.



Son dakika haberi...Arabam Com İnternet ve Bilgi Hizmetleri A.Ş., Vava Cars Turkey Otomotiv A.Ş., Araba Sepeti Otomotiv Bilişim Danışmanlık Hizmetleri Sanayi ve Ticaret A.Ş. ve Letgo Mobil İnternet Servisleri ve Ticaret A.Ş. hakkında soruşturma açıldı.



Çevrim içi platformlar üzerinden ikinci el binek araç alım, satımında faaliyet gösteren Arabam Com İnternet ve Bilgi Hizmetleri A.Ş., Vava Cars Turkey Otomotiv A.Ş., Araba Sepeti Otomotiv Bilişim Danışmanlık Hizmetleri Sanayi ve Ticaret A.Ş. ve Letgo Mobil İnternet Servisleri ve Ticaret A.Ş.'nin çeşitli uygulamalar ile 4054 sayılı Rekabetin Korunması Hakkında Kanun'un 4. maddesini ihlal ettikleri iddiası üzerine yürütülen önaraştırma Rekabet Kurulunca karara bağlandı.



Ön araştırmada elde edilen bilgi, belge ve yapılan tespitleri 21.07.2022 tarihli toplantısında müzakere eden Rekabet Kurulu, bulguları ciddi ve yeterli bularak; Arabam Com İnternet ve Bilgi Hizmetleri A.Ş., Vava Cars Turkey Otomotiv A.Ş., Araba Sepeti Otomotiv Bilişim Danışmanlık Hizmetleri Sanayi ve Ticaret A.Ş. ve Letgo Mobil İnternet Servisleri ve Ticaret A.Ş. hakkında soruşturma açılmasına, 22-33/528-M sayı ile karar verdi.



SAHİBİNDEN.COM İÇİN DE SORUŞTURMA AÇILMIŞTI



Konut ve otomobil piyasasında hakim rolü ile dikkat çeken Sahibinden.com için, vatandaşlardan fiyatların manipüle edildiğine dair şikayetler geldi. Sahibinden.com şirketinin hakim rolünü kötüye kullandığına dair iddiaların ardından hareket geçildi. Rekabet Kurulu, şirkete soruşturma başlattı.



 




Bu haber 2324 kez görüntülendi.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Eski SPK Başkanı şok etti.. Bir hissedeki bin kat artışı ancak 3 ayda incelemeye alabiliriz
Ekonomi

Eski SPK Başkanı şok etti.. Bir hissedeki bin kat artışı ancak 3 ayda incelemeye alabiliriz

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından sermaye piyasasında gerçekleştirilen işlemlere ilişkin yürütülen soruşturma kapsamında eski Sermaye Piyasası Kurulu (SPK) Başkanı İbrahim Ömer Gönül, "şüpheli" sıfatıyla savcılıkta ifade verdi. Gönül, işlemlerinin tamamlanmasının ardından adliyeden ayrıldı.

Habervitrini12162 Görüntüleme
Akaryakıtta eşel mobil sisteminin uygulanması sona erdi.. Zamlar geldi
Ekonomi

Akaryakıtta eşel mobil sisteminin uygulanması sona erdi.. Zamlar geldi

Buna göre, akaryakıt fiyatlarındaki küresel dalgalanmaları ve kur hareketlerini tüketiciye yansıtmamak amacıyla devreye alınan eşel mobil sistemi uygulaması, bugün itibarıyla bitti.

Habervitrini14102 Görüntüleme
DDK Başkanı Tanrıkulu, Borsa İstanbul’daki görevinden ayrıldı
Ekonomi

DDK Başkanı Tanrıkulu, Borsa İstanbul’daki görevinden ayrıldı

Sermaye piyasalarındaki yatırım fonlarına yönelik soruşturma ve denetim süreci sürerken dikkat çeken bir gelişme yaşandı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Devlet Denetleme Kurulu’nu görevlendirmesinin ardından DDK Başkanı Salih Tanrıkulu, Borsa İstanbul’daki görevinden ayrıldı.

Habervitrini11302 Görüntüleme
Türkiye'nin etçi gebe düve politikasının uygun fiyatlı et tüketimine katkı sağlaması bekleniyor
Ekonomi
#Spor#haber#Kültür Sanat

Türkiye'nin etçi gebe düve politikasının uygun fiyatlı et tüketimine katkı sağlaması bekleniyor

Terörün geçmişte hayvancılığı da olumsuz etkilediğini aktaran Tunç, "Bugün hayvancılıkta bu kadar ithalat yapmamızın en büyük sebeplerinden birinin terör olduğunu düşünüyorum. Çünkü yaylaları doğru kullanmadığımız için hayvanlar besihanelere çekildi." diye konuştu.

Habervitrini9964 Görüntüleme