Gündem
  • 27.1.2014 14:30

Devlet Bahçeli'den çok sert açıklama

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Başkanı Devlet Bahçeli Esenyurt’taki saldırı için medyada kullanılan “karşıt gruplar” ifadesini eleştirerek, bundan sonra MHP'nin karşıtının medya ve PKK olduğunu söyledi.
MHP İstanbul İl Başkanlığı’nda basın mensuplarının Esenyurt’ta yaşanan saldırıya ilişkin sorularını yanıtlayan Bahçeli, “Bu saldırı sonrasında çok değerli bir kardeşimiz mümtaz bir dava arkadaşımız 12 Eylül zulmünün çilesini çekmiş bir insan MHP İstanbul İl Teşkilatı’nın basın işlerinden sorumlu dava arkadaşımız hakkın rahmetine kavuşmuş, 5 dava arkadaşımız yaralanmıştır. Bugün MHP’nin Başkanlık Divanı, Merkez Yönetim Kurulu ve Milletvekili arkadaşlarımızla cenazesini kaldırmak üzere İstanbul’a geldik” dedi.
Bahçeli hükümet tarafından kendilerine bir bilgilendirme yapılıp yapılmadığının sorulması üzerine, “Sayın İçişleri bakanımız 11.00 civarında telefonla aramışlardır. İçişleri Bakanlığı emniyet güçleri olarak ne gibi bir çalışma yaptıklarını, nelere ulaştıkları hakkında samimi, açık, dürüstçe bilgi vermiştir. Zannediyorum kısa bir süre içerisinde içişleri bakanı faillerin açıklanması yolunda bir basın duyurusu yapmak isteyebilir. Onların bu çalışmalarına bizim müdahil olmamız doğru değildir. Kısa süre içinde bu failleri yakalanması içinde yargıya çıkarılmasında yanayız” diye konuştu.
Medyayı da sert bir dille eleştiren Bahçeli, “Bu tür olaylar her zaman olabiliyor. Siyasi yönden oluyor, faaliyetler sırasında oluyor, başka amaçlara yönelik olabiliyor. Basın, ahlaki yönden en doğru haberi vermek zorundadır. Eğer basın halkı aldatacak bir açıklamada bulunuyorsa Türkiye’nin baş belası medya demektir. Dün akşamdan bu yana bazı medya mensupları ‘karşıt görüşlü grupların çatışması’ olarak ifade ediyor. Adi bir suç olayı olarak görmeye çalışıyorlar. Bu karşıt gruplar kimlerdir. Türkiye’de üniversitede olay olur karşıt gruplar, sokakta olay olur karşıt gruplar. Peki bu karşıt gruplar kimdir. MHP’ye yöneltilmiş saldırılara karşıt gruplar olarak başlıyorsanız demek ki karşıtlarda biri de MHP demektir. Öbür karşıt kimdir. Bu sorunun cevabını bulur kamuoyuna aktarırsanız medya olarak milletçe saygınlığınız devam eder. Bana şimdi sorarsanız karşı grup kimlerdi. Esenyurt’ta MHP ülkücü harekettir. Diğeri medyadır, PKK'dır ve PKK ile işbirliği yapanlardır. Karşıt gruplar cümlesini her zaman kullanarak olayı basite indirmek, MHP’yi bir başkalarının seviyesine düşürmek alçaklığından medya kurtulmalıdır. Bundan sonra MHP’nin karşıtı PKK’dır ve medyadır” şeklinde konuştu.
Bahçeli saldırı sonrası Meclis Başkanı Cemil Çiçek, bazı CHP milletvekileri ve Sivil Toplum Kuruluşları’nın arayarak baş sağlığı dileklerini ilettiklerini söyledi.
Devlet Bahçeli, Akara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek’in “Seçimlere 15 gün kala bazı suikastler yaşanabilir” şeklindeki açıklamalarının hatırlatılması üzerine şunları söyledi:
“Melih Gökçek benim muhatabım değildir. Hangi suikasti kim nasıl yapacaksa görmek isteriz. Türkiye’deki asayiş meselesinde sorumlu AKP’dir. Melih beyin bu manada bilgisi varsa bugünkü iktidarın çok yakın mensubudur, iktidarın her kanadı ile direkt teması olan bir kişidir, böyle suikast bilgisine sahipse artık savcı hakimler devrede olmadığına göre, başbakan ‘gel bakalım bana bilgi ver savcıyı hareket geçireyim’ demesi lazım”

Güncellenme Tarihi : 19.3.2016 08:08

İLGİLİ HABERLER