Devlet Bahçeli'den çok sert Haniye masajı

2 dk okuma
Devlet Bahçeli'den çok sert Haniye masajı

Hızlı Özet

"Bu sabah Hamas Siyasi Büro Şefi İsmail Haniye’nin Tahran’da ikamet ettiği meskun mahalde uğradığı hunhar suikast neticesinde şehit olması Ortadoğu’yu saran kaosu çok daha derinleştirecektir. İsrail’in Gazze’ye ve nihai aşamada Lübnan’a yönelik saldırılarına eşzamanlı olarak İsmail Haniye’nin katledilmesi hiç şüphesiz vahim sonuçlar doğuracaktır.

Bahçeli'den son dakika İsmail Haniye mesajı
Devlet Bahçeli, "Bütün Filistinli şehitlere Cenab-ı Allah’tan rahmetler niyaz ediyor, Filistin halkıyla baş sağlığı dileklerimi paylaşıyorum." dedi. Bahçeli, "Haniye suikastı Orta Doğu'da kaosu derinleştirecek" açıklamasında bulundu.

Hamas Lideri İsmail Haniye, Tahran'da düzenlenen suikast sonucu hayatını kaybetti. Hamas, saldırının İsrail tarafından düzenlendiği duyurdu.

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, şehit Haniye için bir taziye mesajı yayımladı.

Bahçeli'nin açıklamaları şöyle:

"Bu sabah Hamas Siyasi Büro Şefi İsmail Haniye’nin Tahran’da ikamet ettiği meskun mahalde uğradığı hunhar suikast neticesinde şehit olması Ortadoğu’yu saran kaosu çok daha derinleştirecektir. İsrail’in Gazze’ye ve nihai aşamada Lübnan’a yönelik saldırılarına eşzamanlı olarak İsmail Haniye’nin katledilmesi hiç şüphesiz vahim sonuçlar doğuracaktır.

Mezkur suikastin İsrail Başbakanı’nın ABD ziyareti sonrasında, üstelik Tahran’da gerçekleşmesi tesadüfi olmasa gerektir. Terör eylemini yapan kadar siparişi ve ihaleyi veren, destek sağlayan, ortam açan elbette ağır sorumluluk altındadır.

Haniye suikastinin çok boyutlu yansımaları ve operasyonel yankıları kaçınılmazdır.

Kartlar açık oynanmaktadır. Adı konulmamış bir savaş hali tedavüldedir.

Mazlum bir halkın sistematik şekilde imhasına sessiz ve seyirci kalan uluslararası toplum derhal harekete geçmek, bir yanda önleyici, diğer yanda da cezalandırıcı müdahalelerde bulunmak mecburiyetindedir.

Ortadoğu’daki çatışma alanlarının kademeler halinde genişlemesi toplu ve yaygın bir savaşın adeta işaret fişeği mahiyetindedir. Tehlike çok ciddidir. Tehdit çok büyüktür. Daha üzücü olanı ise İsrail ile Filistin arasında barış umutlarının gittikçe kösteklenmesi ve körelmesidir. Bu karanlık tablonun başta İsrail olmak kaydıyla hiçbir ülkeye faydası dokunmayacaktır. Artık sorun iki devlet arasında yaşanan bir çatışma olmaktan hızla uzaklaşırken, bunun yanında ve fevkinde hak ile batılın, mazlum ile zalimin, haç ile hilalin, şehit ile caninin, merhamet ile melanetin, vicdan ile vandallığın kutuplaşmasına tam olarak evrilmiştir.

Tarihin keskin virajlarıyla karşılaştığımız bugünlerde, İslam ülkeleri mutlak surette bir değerlendirme yapmak, ölüm sessizliğinden kurtulmak, üç maymunu oynayan atalet ve acziyetten derhal vazgeçmek durumundadır. Aksi halde son pişmanlığın en küçük müessir sonucu olmayacağı gibi insani ve İslami değerler açısından da sıralı iflaslar resen ifşa ve ilan edilmiş sayılacaktır.

Hamas Siyasi Büro Şefi Sayın İsmail Haniye’ye ve soykırımda hayatlarını kaybeden diğer bütün Filistinli şehitlere Cenab-ı Allah’tan rahmetler niyaz ediyor, Filistin halkıyla baş sağlığı dileklerimi paylaşıyorum."

Bu haber 1035 kez görüntülendi.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Erdoğan’ın 'Adaylık' Planı...5 milletvekili AK Parti yolunda, Gözler Mansur Yavaş'ta
Gündem

Erdoğan’ın 'Adaylık' Planı...5 milletvekili AK Parti yolunda, Gözler Mansur Yavaş'ta

Siyasette gözler Meclis’teki sandalye dağılımına ve yaklaşan cumhurbaşkanlığı seçimleri öncesindeki muhtemel transferlere çevrildi. AK Parti ve MHP’den oluşan Cumhur İttifakı’nın toplam 326 milletvekiline sahip olduğu Meclis’te, olası bir erken seçim kararının alınabilmesi için 34 milletvekilinin daha desteğine ihtiyaç duyuluyor.

Habervitrini11452 Görüntüleme
Erdoğan BM kürsüsünden İsrail soykırımını haykırdı.. Sözleri dünyada yankılandı
Gündem
#İsrail#Yunanistan#gazze

Erdoğan BM kürsüsünden İsrail soykırımını haykırdı.. Sözleri dünyada yankılandı

Cumhurbaşkanı Erdoğan, BM Genel Kurulu kürsüsünden yaptığı konuşmada Gazze'de yaşanan insani dramı sert bir dille eleştirerek İsrail yönetimini kınadı. Gazze'yi “çağımızın en insanlık dışı ve en utanç verici temerküz kampı” olarak niteleyen Erdoğan, şu ifadeleri kullandı...

Habervitrini10714 Görüntüleme
Kabine üyelerinden Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın BM Genel Kurulu'ndaki hitabına ilişkin paylaşım
Gündem
#Spor#haber#Kültür Sanat

Kabine üyelerinden Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın BM Genel Kurulu'ndaki hitabına ilişkin paylaşım

Cumhurbaşkanlığı Kabinesi üyeleri, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Birleşmiş Milletler (BM) 81. Genel Kurulu'ndaki konuşmasına ilişkin sosyal medya hesaplarından paylaşım yaptı.

Habervitrini14905 Görüntüleme
Trump İran zirvesinde Erdoğan'ı anlattı.. O çok sert bir adam sakın onunla uğraşmayın
Gündem

Trump İran zirvesinde Erdoğan'ı anlattı.. O çok sert bir adam sakın onunla uğraşmayın

Zirvede konuşma yapan ABD Başkanı Donald Trump, "Erdoğan muhteşem bir insan ve benim çok iyi dostum. Türkiye’den arkadaşım, o tam bir sert adam. Onunla uğraşmayın, o sert biridir." dedi.

Habervitrini12789 Görüntüleme