
DHKP-C'NİN LİDER ADAYINA İADE TALEBİ...
Terör örgütü DHKP/C’nin yönetici kadrosundan Aslan Tayfun Özkök’ün gözaltına alındığı Rum kesiminden Türkiye’ye iadesi için gerekli girişimlerin yapılmakta olduğu bildirildi.
Dışişleri Bakanlığı, Dursun Karataş’ın ölümünden sonra örgütte ‘’baş olma’’ çekişmesi içine girdiği öne sürülen Aslan Tayfun Özkök’ün iadesi için Rum kesiminin tanınmaması nedeniyle dolaylı yollardan girişimlerde bulunuyor.
Yetkililer, bunun için Interpol ve terörizmle mücadele çerçevesindeki diğer kanalların kullanıldığını belirtiyor. Dursun Karataş’ın cenazesine katılmak üzere hava yoluyla Hollanda’ya gitmek isteyen Aslan Tayfun Özkök, Kıbrıs Rum kesiminde yakalanmıştı. Interpol nezdinde, ‘’kırmızı bültenle’’ aranan, DHKP/C’nin yönetici kadrosundan Aslan Tayfun Özkök’ün Karataş’ın ölümünün ardından Musa Asoğlu ile örgütte ‘’baş olma’’ çekişmesi içine girdiği öne sürülmüştü.