Asayiş
  • 29.11.2022 23:23

DHKP/C'nin Türkiye sorumlusu Gülten Matur tutuklandı

DHKP/C'nin sözde Türkiye sorumlusu Gülten Matur tutuklandı

Ortak operasyonla yakalanan DHKP/C'nin sözde Türkiye sorumlusu Gülten Matur tutuklandı.

Milli İstihbarat Teşkilatı Başkanlığı ve polisin operasyonuyla İstanbul'da yakalanan terör örgütü DHKP/C'nin sözde Türkiye sorumlusu Gülten Matur tutuklandı.

Milli İstihbarat Teşkilatı (MİT) Başkanlığı ve polisin operasyonuyla İstanbul'da yakalanan terör örgütü DHKP/C'nin sözde Türkiye sorumlusu Gülten Matur tutuklandı.

Güvenlik kaynaklarından alınan bilgiye göre, MİT tarafından yürütülen istihbari çalışmalar sonucu "Silahlı terör örgütüne üye olma" suçundan hakkında yakalama kararı bulunan firari terörist Gülen Matur'un, yurt dışına çıkma arayışında olduğu tespit edildi.

İSTANBUL'DA YAKALANMIŞTI

Matur, MİT ve Emniyet Genel Müdürlüğünün ortak operasyonu sonucu İstanbul'da gözaltına alındı.

TUTUKLANDI CEZAEVİNE YOLLANDI

Emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edilen Matur, tutuklandı.

MİT'TEN TERÖRE GEÇİT YOK

Milli İstihbarat Teşkilatı, son yıllarda Irak ve Suriye'de gerçekleştirdiği operasyonlarla Terörden Arananlar Listesinde farklı kategorilerde yer alan çok sayıda üst düzey örgüt mensubunu etkisiz hale getirdi. MİT'in 2022 yılında Suriye ve Irak'ta gerçekleştirdiği örgütün üst kadrosuna yönelik nokta operasyonlarda 23 üst düzey yönetici etkisiz hale getirildi, birçok isim de Türkiye'ye getirildi. Bölgedeki yerel istihbarat faaliyetleri ve uzun süren takipler sonucu gerçekleştirilen operasyonlarla örgüte darbe üstüne darbe vurulurken çok sayıda terörist faaliyetin de eyleme dönüşmesi engellenmiş oldu.

Son yıllarda MİT tarafından "PKK/KCK/YPG Yönetim Kadrolarına Yönelik gerçekleştirilen üst düzey nokta operasyon kapsamında çok sayıda örgüt yöneticisi etkisiz hale getirildi. MİT'in 2018'den bu yana PKK/KCK-YPG'nin yönetim kadrosuna yönelik gerçekleştirdiği operasyonda etkisiz hale getirdiği teröristlerin sayısı yüzü geçerken, teşkilatın başarılı bu operasyonları da bütün dünyada konuşulur oldu.

.

.

 


 

Güncellenme Tarihi : 29.11.2022 19:27

İLGİLİ HABERLER