Medya
  • 27.2.2017 22:04

Die Welt Gazetesi muhabiri mahkemeye sevk edildi

Alman Die Welt Gazetesi Türkiye muhabiri Deniz Yücel tutuklama talebiyle mahkemeye sevk edildi. Savcılığın tutuklama talebinde şüpheli Yücel’in köşe yazılarında Kürt halkına yönelik olarak ayrılığı körükler ve tahrik edercesine anlatım yolunu seçerek, PKK/KCK silahlı terör örgütünün propagandasını yaptığı belirtildi.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Terör ve Örgütlü Suçlar Soruşturma Bürosu tarafından hakkında başlatılan bir soruşturma kapsamında 14 Şubat 2017’de gözaltına alınan Alman Die Welt Gazetesi Türkiye muhabiri Deniz Yücel, emniyetteki işlemlerinin tamamlanmasının ardından adliyeye getirildi.

Avukatıyla birlikte soruşturma savcılığa çıkarılan Yücel, ifadesinin ardından "Terör örgütü propagandası yapmak" ve "Halkı kin ve düşmanlığa tahrik" suçlarından tutuklama talebiyle İstanbul Nöbetçi Sulh Ceza Hakimliği’ne sevk edildi.

Savcılığın, Hakimliğe gönderdiği sevk yazısında, şüpheli Deniz Yücel’in, hem Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı hem de Almanya ülkesi vatandaşı olduğu, uzun süredir Almanya ülkesi basın kuruluşlarında çalıştığı ve son olarak da Die Welt adlı gazetede yazarlık yaptığı hatırlatıldı.

Güncellenme Tarihi : 27.2.2017 22:06

İLGİLİ HABERLER