Gündem
  • 6.5.2013 14:44

Dilan Alp’in babasından Vali’ye suç duyurusu

1 Mayıs’ta Tarlabaşı’nda yaşanan olaylarda yaralanan Dilan Alp’in babası Ali Ekber Alp, suç duyurusunda bulunmak üzere Çağlayan’daki İstanbul Adalet Sarayı’na geldi. Burada İnsan Hakları Derneği üyesi bir grup ve avukatıyla basın açıklaması yapan baba Alp, İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu hakkında suç duyurusunda bulunmak için geldiğini belirtti. Baba Alp, “Vali, yalan yanlış beyanda bulunup, şahsımı, ailemi ve gururumu incitti. Gelip çocuk hakkında bilgi almadan yalan, yanlış beyanda bulunup bunu da kamuoyunda paylaştı. Vali basın açıklamasını bir gün sonra yapıp, gerçek gerekçelere dayandırabilirdi. Bir ailenin bir babanın gururunu incitti. Çocuğum hakkında yalan yanlış beyanda bulunan Vali hakkında suç duyurusunda bulunuyorum” diye konuştu.
Baba Alp daha sonra basın mensuplarının soruları üzerine kızı Dilan Alp’in sağlık durumuna ilişkin bilgiler verdi. Kızının yoğun bakımda olduğunu belirten Ali Ekber Alp “Dilan’ın sağlık durumu her geçen gün daha iyiye gidiyor. Halen yoğun bakımda ama gelen haberler bizi sevindiriyor. Ne zaman yoğun bakımdan çıkacağı bugün netleşebilir” dedi.
Savcılığa yapılan suç duyurusu dilekçesinde Vali Mutlu hakkında “İftira, görevi kötüye kullanma, suçu ve suçluyu övme, suç işlemeye tahrik ve halkı kin ve düşmanlığa tahrik” suçlarından işlem yapılması istenildi.

 

Güncellenme Tarihi : 19.3.2016 15:36

İLGİLİ HABERLER