Yaşam
  • 7.1.2023 20:01

Dilek Sabancı: Rahat yaşamak için 50-100 milyon dolar yeter

Katıldığı Sputnik Türkiye Radyo'da 'Bir insan için ne kadar para gerekli' sorusunu yanıtlayan Dilek Sabancı, "50 milyon dolar, 100 milyon dolarınız olsa rahat yaşarsınız" şeklinde cevap verdi.

Türkiye'nin en zengin ailelerinin başında gelenlerden biri de Sabancı ailesi...

Hemen hemen herkesin bildiği Sabancı ailesinin ferdi olan Dilek Sabancı'dan dikkat çeken ifadeler kullandı.

Özel Olimpiyatlar Organizasyonu Başkanlığı yapan Sabancı, Sputnik Türkiye Radyo'da Meliha Okur'un Anlatılmayanları Anlatıyoruz programında "Bir insan için ne kadar para gerekli?" sorusunu yanıtladı.

"Bazı insanlara 1-2 milyon dolar da yetebilir"

Bir insanın rahat yaşayabilmesi için milyon dolarların da yeterli olabileceğini söyleyen Dilek Sabancı, "Bazı insanlara 1-2 milyon dolar da yetebilir. 50 milyon dolar, 100 milyon dolarınız olsa rahat yaşarsınız." dedi.

Soruya ilişkin açıklamasına devam eden Sabancı, rahat yaşayabilmenin olmazsa olmazlarından biri olarak 'iyi bir ev ve arabayı' işaret etti.

"50 milyon dolar, 100 milyon dolarınız olsa rahat yaşarsınız"

Dilek Sabancı şu ifadeleri kullandı:

"İnsanın iyi bir evi ve arabası olması lazım. Rahat yaşayabileceği kadar parası olmalı. Milyar dolarlar de değil yani milyon dolarlar da yetebilir. Bazı insanlara 1-2 milyon dolar da yetebilir. 50 milyon dolar, 100 milyon dolarınız olsa rahat yaşarsınız."

 

Dilek Sabancı nın  rahat yaşama  yanıtı: 50-100 milyon dolar yeter #1

 

"50 milyon dolarınız olsa rahat rahat yaşarsınız" diyen Dilek Sabancı geri adım attı

"HAYIRSEVERLERİ ANLATIRKEN BUNLARI SÖYLEMEK İSTEMİŞTİM"

Sabancı, sözlerinin tepki çekmesinin ardından yazılı açıklama yaparak özür diledi. Sabancı, şunları söyledi: "Geçen hafta Radyo Sputnik programcısı Sayın Meliha Okur'un programına konuk olmuştum. Söyleşi sırasında bir soruya verdiğim yanıt, maalesef arzu etmediğim bir sonuç ortaya çıkardı. Ben, ilgili soruya yanıt verirken, bazı rakamlar telaffuz ettim. Amacım, 1-2 milyon liranın hayatın ihtiyaçlarına yeteceğini anlatmaktı. Ancak bunu sehven başka bir para cinsi ile ifade ettim. Ama ben, Türkiye'de pek çok insanın bu seviyede de kazanç elde edemediğini biliyorum. Bu durumu en iyi bilen insanlardan biriyim. Bu farkı kapatabilmek için, onlarca yıldır dezavantajlı grupların, sorunlarının çözümü için ben ve ailem çalışıyoruz. Ben, programda hayırseverliği anlatırken bunları söylemek istemiştim. Ancak yanlış ifade ettim. Yanlış anlaşılmaya sebep olduğum için kamuoyundan özür dilerim. Ben, bugüne kadar olduğu gibi, bundan böyle de elimden geldiğince dezavantajlı kesimlere yardım etmeye devam edeceğim."

 

 

 

 

 


 

Güncellenme Tarihi : 7.1.2023 22:20

İLGİLİ HABERLER