Dünya
  • 5.7.2009 00:33

'DİPLOMASİMİZ 10 KAT DAHA GÜÇLÜ OLACAK!..'

İran Cumhurbaşkanı Mahmud Ahmedinejad, dışişlerindedaha güçlü bir politika izleyeceklerini belirterek, ABD Başkanı Barack Obama'yı dünya sorunlarını tartışmaya çağırdı.

Mahmud Ahmedinejad, kimi üniversite rektörlerine hitaben yaptığı konuşmada, dünyayla ilişkilerde adalet ilkesini ön planda tutacaklarını, ancak bu yolla uluslararası arenada etkin ve etkili olunabileceğini söyledi.

İran'ın inşası ve dünyanın ıslahını bir diğerinin tamamlayıcısı olarak gördüklerini belirten Ahmedinejad, 'Dünyayla ilişkileri adalete doğru değiştirmek için çalışmalıyız' dedi.

'Diplomatik faaliyetlerimiz yeni dönemde on kat daha güçlü olacak' diyen Ahmedinejad, ABD Başkanı Barack Obama'yı, BM'de tüm dünyanın gözü önünde yüzyüze dünya sorunlarını tartışmaya çağırdı.

Ahmedinejad, son 30 yılda izlenen politikaların sonucu olarak birçok alandaki tekelin İran halkı lehine kırıldığını kaydetti.

Cumhurbaşkanı seçimlerine de değinen Ahmedinejad, 'halkın yüzde 85'lik katılımının dünya dengelerini her zamankinden daha çok değiştirecek bir potansiyel olduğunu' söyledi.

Güncellenme Tarihi : 25.3.2016 16:27

İLGİLİ HABERLER