Ekonomi
  • 23.7.2009 15:19

DİSK'TEN "GENEL GREV DAHİL ETKİN MÜCADELE" KARARI

İSTANBUL -DİSK'ten yapılan açıklamada, dün toplanan DİSK Başkanlar Kurulunun, çalışma yaşamının gündeminde bulunan önemli konuları ele aldığı belirtildi. Yayımlanan Başkanlar Kurulu sonuç bildirgesinde, kıdem tazminatı konusunda DİSK'in tavrının net olduğu vurgulandı.
Bildirgede, 12 Eylül döneminin ürünü olan 2821 sayılı Sendikalar Kanunu ile 2822 sayılı Toplu İş Sözleşmesi Grev ve Lokavt Kanunu'nun sendikal hak ve özgürlüklerin önündeki en büyük engeli oluşturmaya devam ettiğine dikkat çekildi.
ILO organlarının kararları, AB ilerleme raporları tespitlerine rağmen, sendikal mevzuatın ILO ve AB normlarına uyumlu hale getirilmesinde hiçbir aşama kaydedilmediğine işaret edilen bildirgede, DİSK Başkanlar Kurulunun, "yasal değişikliklerin gerçekleştirilmesi için uluslararası sendikal dayanışma dahil etkin mücadele kararlılığında olduğunu ilan ettiği" bildirildi.
Bildirgede, Cumhurbaşkanı tarafından veto edilen "Özel İstihdam Bürolarının Mesleki Faaliyet Olarak Geçici İş İlişkisi Kurmasına" ilişkin yasanın tekrar TBMM gündemine alınması ve kimi iyileştirmelerle de olsa yasalaştırılmasına karşı olunduğu, bu konuda da etkin bir mücadele içinde olunacağı ifade edildi.

Güncellenme Tarihi : 25.3.2016 16:08

İLGİLİ HABERLER