Gündem
  • 8.11.2017 12:13

Disney 21st Fox'un büyük bölümünü satın almak istiyor

CNBC , Disney'in 21. Yüzyıl Teni'nin büyük bölümünü almak için satın alma görüşmelerinde bulunduğunu bildirmesinden sonra, medya endüstrisi topluca Pazartesi günü nefes nefese kaldı .

Henüz bir anlaşma mevcut değil ve CNBC, neyin dahil edileceği ve ne kadar masrafa mal olacağı gibi özelliklerin ayrıntılarıyla ele alınmadığını bildirdi. Ancak böyle bir anlaşma ihtimali, medya muhabirlerini bir taklir haline getirmek için yeterliydi ve Fox paylaşımlarını satın almak için acele eden tüccarlar, yeni patlamanın hemen ardından yüzde 6'lık bir artış gösterdi.

GÖRMESİN: Netflix, fiyatlarını yine yükseltiyor

Bu çok büyük bir hamleydi. Disney'in Fox'un film stüdyosunu ve bazı TV varlıklarını satın alacağı bildirildi, ancak haber ve spor tekliflerini veya yayın kanalını değil. Bu, akla gelebilecek bir şekilde, Disney'e "X-Men" franchise ve "The Simpsons" da dahil olmak üzere çok değerli içerik sunacaktır.

Netflix'in giderek artan baskınlığına ve diğer büyük teknoloji şirketlerinin endüstriye girmesine karşı savaşmak için bu tür eski içerik eğlence şirketleri için giderek daha değerli hale gelmektedir. Disney yakında içeriğinin çoğunu Netflix'ten kaldıracak ve kendine has doğrudan tüketici yaklaşımını geliştiriyor olacak.

Fox'un eğlence varlıklarını satın alması, "Star Wars" ve Marvel evreni de dahil olmak üzere diğer franchise'larda olduğu gibi Disney'e daha da fazla fikri mülkiyet hakkı kazandıracaktır.

Ancak anlaşma, neredeyse kaçınılmaz olarak hükümetin incelemesiyle karşılaşacaktı. Disney, zaten ESPN, ABC ve daha pek çok varlık içeren çok çeşitli varlıklara sahip, muazzam derecede güçlü bir medya şirketidir. Disney, Netflix gibi şirketlerin rekabet edebilmek için bu rakamları büyütmeye zorladıklarını iddia ederek buna karşı koyuyorlardı.

Disney'in Fox varlıklarını satın alması Hulu'daki hissesini de içerebilir. Disney, şu anda Fox'un internet tabanlı platformun yüzde 30'una sahip. Bu, Disney teorik olarak şirketteki çoğunluk hissesini kazanabilir demektir. Disney çevrimiçi bir platforma sahip olacağını söyledi ve Hulu'yu kullanmak çok fazla bacağın çalışmasını alacaktı.

Medya gazetecileri ve uzmanlar Pazartesi günkü raporun, Disney'in alıcı olarak sonuçlanıp sonuçlanmadığına bakılmaksızın 21. Yüzyıl Fox'un varlıkları satışa hazır olduğunu gösterdiğini söylüyor. Diğer medya şirketleri artık bir teklif aramaya başlamıştı.

Güncellenme Tarihi : 8.11.2017 12:15

İLGİLİ HABERLER