Asayiş
  • 15.9.2006 00:05

DİYARBAKIR'DA OLAYLAR ÇIKTI

MUHARREM KONTAZ - REMZİ BURULDAY
DİYARBAKIR  - Diyarbakır'da meydana gelen patlamayı protesto etmek amacı ile şehrin değişik semtlerinde biraraya gelen göstericiler, ateş yakıp birçok yolu trafiğe kapattı. Polise taşlarla saldıran göstericiler, polisin müdahalesi üzerine ara sokaklara dağıldı.


Edinilen bilgiye göre, Diyarbakır'da 10 kişinin ölümü ve çok sayıda kişinin yaralanmasına neden olan patlamaya tepkiler sürerken, ilde sabah saatlerinde başlayan gerginlik, akşam saatlerinde gösteriye dönüştü. Koşuyolu'nda başlayan gösteriler daha sonra Bağlar Semti, Kuruçeşme civarına sıçradı.

Burada çöp kutularını devirerek ateşe veren göstericilere, ikazlar da işe yaramayınca polis tarafından müdahale edildi. Polise taş atan göstericilere, polis de göz yaşartıcı gaz ve su sıktı. Mardinkapı, Melikahmet, Kuruçeşme ve Emek Caddesi'nde de toplanarak gösteri yapan eylemcilerden bazıları, polis tarafından gözaltına alındı.


Polis, şehir merkezinde geniş güvenlik önlemleri alırken, eylemcilerin gösterileri ise devam ediyor. Bu arada, polise çok sayıda şüpheli paket ihbarı gelirken, şimdiye kadar incelenen paketlerin tamamının boş çıktığı belirtildi.

Güncellenme Tarihi : 25.3.2016 03:33

İLGİLİ HABERLER