Gündem
  • 8.4.2007 13:10

DİYARBAKIR'DA YAŞAYAN ERMENİLER PASKALYA BAYRAMINI KUTLADI

MEHMET EMEK
DİYARBAKIR  - Diyarbakır'da yaşayan Ermeniler, Paskalya Bayramı'nı kutladı.


Hıristiyanlar'ca her yılın nisan ayında, "Hz. İsa'nın çarmıha gerilip ölmesinden sonra yeniden dirilişinin" kutlandığı, bu nedenle "Diriliş Pazarı" ya da "Diriliş Günü" olarak adlandırılan Paskalya günü, tüm dünyada olduğu gibi Doğu Anadolu ve Güneydoğu Anadolu bölgelerinde yaşayan Ermeni vatandaşlar tarafından da kutlandı.

 Diyarbakır'daki Paskalya Bayramı kutlamaları, tarihi Meryem Ana Süryani Kadim Kilisesi'nde yapıldı. Papaz Yusuf Akgün'ün yönettiği ayine yaklaşık 50 kişi katıldı.

Ayinde kadın ve erkekler ayrı saf tutarak dua etti. Genç kızların okuduğu ilahilerin ardından, 50 günden bu yana oruç tutan Hıristiyan vatandaşlar, oruçlarını Papaz Akgün'ün verdiği 'kuddes' adı verilen çörek ve boyalı yumurtadan oluşan yiyecekle açtı. Ayin töreninden sonra bayramlaşan Ermeni vatandaşlar, Paskalya Bayramı'nın sembolü haline gelen renkli yumurtaları tokuşturarak bayram sevincini paylaştı.


Paskalya Bayramı'nın bütün dünyada barışa vesile olmasını dileyen Diyarbakır Meryem Ana Süryani Kadim Kilisesi Papazı Yusuf Akgün, "Paskalya Bayramı'nı coşku içerisinde kutladık. Bu bayramın bütün dünyaya huzur, barış ve sevgi getirmesini diliyorum" dedi.

Güncellenme Tarihi : 24.3.2016 20:23

İLGİLİ HABERLER