Ekonomi
  • 6.10.2005 03:48

'DİZÜSTÜ'NDE ŞAŞIRTAN SATIŞ!..

Sadi Özdemir, Hürriyet -- Özel Bilgi İşlem A.Ş. Genel Müdürü Güven Özek, bu yıl 30 bin adetlik rakama ulaşacaklarını, kurumsal projelere de ağırlık vereceklerini söyledi. Özek, ‘Sony bütün dünyada büyük adetlere oynamaz. Ürünleriyle farklı bir segmenttedir. Bu nedenle bizim satışların çığ gibi büyüdüğünü görünce, ‘neler oluyor Türkiye’de’ diye sordular. Biz de onlara Türkiye’nin özel durumunu anlattık. Onlar bize 5 bin adetlik hedef koymuşlardı. Biz 15 bin sattık ve 50 milyon dolara yakın ciro yaptık’ dedi. Geçen yıl Türkiye’de çok Sony Vaio satan bayilerden 34 tanesini Dubai’ye götüren Özek, bayileriyle birlikte çöl safarisi yaptı, akşam da dansözlü eğlencede stres attı.

‘DİZÜSTÜ’NÜN MERCEDES’İ:

Sony Vaio’nun yüksek konfigürasyon özellikleri ve fiyatı ile farklı bir hedef kitleye sahip olduğunu belirten Özek, ‘Bu özelliklerinden dolayı Sony Vaio’ya dizüstünün Mercedes’i diyorlar. Ama biz bu ‘Mercedes’i herkesin kullanmaya hakkı olduğunu düşünüyoruz. Bu nedenle de satışla ilgili yeni imkanlar hazırlıyoruz. Yeni BX modelimizle kurumsalda da atağa kalkacağız. 2006’da da yüzde 200 büyüme bekliyoruz. Hedefimiz Türkiye’de ilk 5’e girmek’ dedi.

DİZÜSTÜ PAZARI KÜÇÜK:

Türkiye dizüstü pazarının da geçen yıl yüzde 50 büyüdüğünü anlatan Güven Özek, bu yıl 300 bin adete çıkılabileceğini söyledi. Bu büyüklüğün Avrupa ve ABD’ye göre çok küçük olduğunu vurgulayan Özek şöyle devam etti: ‘Almanya’da yılda 2 milyon dizüstü satılır. Türkiye ancak nüfusu İstanbul kadar olan Belçika ile yarışabilir ki orada bile 450 bin adetlik pazar var. Ancak Türkiye pazarı çok hızlı büyüyor ve bütün uluslararası markalar bunun farkında.’

Güncellenme Tarihi : 25.3.2016 10:58

İLGİLİ HABERLER