
DOÇENTİN RAYLARDA ÖLÜMLE DANSI...
ATATÜRK Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Resim Bölüm Başkanı Doç. Dr. Mehmet Kavukçu ile fotoğraf sanatçısı İmran Uzun, Erzurum Garı önünde tren gelirken raylarda fotoğraf çekerken, görevlilerin yüreğini ağzına getirdi. Fotoğraf uğruna riski göze alan ikiliden Doç. Dr. Mehmet Kavukçu, “TCDD’nin 150’nci yıldönümü için hareketli bir fotoğraf çekmek istedik. Ölüm ile kalım arasında korkunç bir duyguyu yaşadım. Sadece üç kare fotoğraf çekebildik. Bu fotoğraf 4 Mayıs’ta Ankara Garı’nda sergilenecek'' dedi.İstanbul Haydarpaşa’dan kalkan 3115 sefer sayılı yük treninin Erzurum Garı’na ulaşmasına 650 metre kala fotoğraf sanatçısı 35 yaşındaki İmran Uzun’a fotoğraf çektiren 41 yaşındaki Doç. Dr. Mehmet Kavukçu, makinist İlyas Ulucan’a zor anlar yaşattı. İntihara teşebbüs edildiğini düşünen Ulucan’ın “Raylar üzerinde bir vatandaş intihar ediyor, fren kullanıyorum'' demesi üzerine harakete geçen Gar Müdürlüğü personeli olayın sanatsal bir çalışma olduğunu öğrenince rahat bir nefes aldı.
“RİSKLİ BİR ÇALIŞMA OLDU''
Ölüm riskini göze alıp tren rayları üzerine yatarak fotoğraf çektiren Atatürk Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Resim Bölüm Başkanı Doç.Dr. Mehmet Kavukçu, “Trenle ilgili yaptığımız projenin bir parçasında trenin geliş anında fotoğraf çektirmek vardı. Trenin gelişini görmedim fakat ölüm ile yaşam arasında korkuç bir duygu olduğunu hissettim. Kendimi bir an önce nasıl kurtarırım diye düşündüm. Sanat için yapılan bu çalışmayı Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım tarafından 4 Mayıs’ta Ankara Garı’nda açılacak sergide sergileyeceğiz'' diye konuştu.
SADECE ÜÇ KARE ÇEKEBİLDİ
Doç. Dr. Mehmet Kavukçu’nun raylar üzerinde fotoğraflarını çeken fotoğraf sanatçısı İmran Uzun, ise duygularını şöyle dile getirdi:
“Türkiye Cumhuriyeti Devlet Demir Yolları’nın 150’ncı kuruluş yıldönümü nedeniyle fotoğraf sergisi açmayı düşündük. Yapılan çalışmanın riskini göze alarak, intihar ve yaşama dönüş ile ilgili trenin gelişi dakikalarını raylardan dinledik. Ray üzerinde Mehmet Hoca’nın yattığını gören makinist de tabii haklı olarak trenin el frenini çekmek zorunda kaldı. Raylar üzerinde yatan Mehmet Hoca’nın fotoğraflarını çekerken yaşam ile ölüm arasındaki ince çizgi bize müthiş bir haz verdi. Sadece üç kare çekebildiğim çalışmada Mehmet Hoca’yı trenin gelmesine yalnızca bir kaç saniye kala raylardan çıkarmak, buradaki personeli hayli heyecanlandırdı.'' Güncellenme Tarihi : 25.3.2016 07:09