DOĞAN GAZETECİLİK'E UZLAŞMA İÇİN GÜN VERİLDİ
İSTANBUL - Doğan Yayın Holding (DYH) İcra Kurulu Başkanı Mehmet Ali Yalçındağ, DYH'nin bir yöneticisinin bir TV kanalına verdiği röportajda sarf ettiği ifadenin, ''yargıyı etkilemeyi, kamuoyuna yanlış ve eksik bilgi vermeyi adet edinmiş'' bir kesim tarafından kötü niyetle kullanılmaya devam ettiğini bildirdi.
Maliye Bakanlığı Gelir İdaresi Başkanlığı ile Doğan Yayın Holdingin yaptığı uzlaşma görüşmelerine ilişkin olarak yazılı açıklama yapan Yalçındağ, 24 Kasım'da başlayıp 25 Kasım'da biten görüşmeler sonucu, vergi cezası konusunda Maliye Bakanlığı ile uzlaşma sağlanamadığını hatırlattı.
Yalçındağ, DYH'nin, ''tüm devlet görevlileri gibi Maliye Bakanlığı görevlilerinin de tek düşünce ve gayretlerinin devletin menfaatini gözetmek olduğunun bilincinde'' olduğunu belirtti.
Her iki tarafın sarf ettiği gayretlere ve çok istenmesine rağmen, uzlaşmaya varılamadığını ifade eden Yalçındağ, şunları kaydetti:
''Bazı denetim elemanlarının hatalarının, tümüyle görev bilincini haiz binlerce vatansever görevli istihdam eden devlete teşmil edilemeyeceğini biliyoruz. Başlamış olan hukuki sürecin bu anlaşmazlığı gidereceğine de inanıyoruz.
Bu süreçte DYH'nın bir yöneticisinin bir TV kanalına verdiği röportajda sarf ettiği ve tarafımızdan 'maksadını aşan' bir ifade olarak değerlendirilen husus, yargıyı etkilemeyi, kamuoyuna yanlış ve eksik bilgi vermeyi adet edinmiş bir kesim tarafından kötü niyetle kullanılmaya devam edilmektedir.
Bu nedenle, tekrara düşmek pahasına, grubumuzun devletle hiçbir sorununun olmadığının ve ona karşı olan görevleri konusundaki hassasiyetinin altını bir kez daha çizmek isterim. Hep yinelediğimiz gibi adalete ve bağımsız yargıya güvenimiz sonsuzdur. Herkesin bu sürece saygılı olacağına ve kimsenin maksatlı olarak gerçekleri saptırma yoluna gitmeyeceğine inanıyoruz.''
DOĞAN GAZETECİLİK'E UZLAŞMA İÇİN GÜN VERİLDİ
Doğan Gazetecilik A.Ş, Maliye Bakanlığı gelirler kontrolörleri tarafından şirkete bugün tebliğ edilen 2004, 2005, 2006 ve 2007 hesap dönemlerine ait vergi inceleme raporları ile ilgili olarak ''tarhiyat öncesi uzlaşma'' görüşmesi için 11 Aralık 2009 tarihine gün verildiğini bildirdi.
Doğan Gazetecilik A.Ş'nin Kamuyu Aydınlatma Platformunda (KAP) yayımlanan özel durum açıklamasında, şirketin 2004, 2005, 2006 ve 2007 hesap dönemlerine ait vergi inceleme raporlarının, Maliye Bakanlığı gelirler kontrolörleri tarafından bugün şirkete tebliğ edildiği belirtildi.
Söz konusu raporların, 10 milyon 92 bin 6,82 lira tutarında vergi aslı, 11 milyon 157 bin 960,72 lira tutarında vergi ziyaı cezası ve 171 bin 941,68 lira tutarında özel usulsüzlük cezası içerdiği, raporlarla ilgili olarak ''tarhiyat öncesi uzlaşma'' görüşmesi için 11 Aralık 2009 tarihine gün verildiği duyuruldu.
Açıklamada, şunlar kaydedildi:
''Vergi inceleme raporlarında eleştiri konusu yapılan uygulamalarımızın, yasal düzenlemelere ve Maliye Bakanlığının tebliğ, sirküler ve muktezalarına uygun olduğu düşünülmekte olup, söz konusu raporlarda yer alan iddialara karşı, uzlaşma dahil, her türlü yasal hakkımız kullanılacaktır.
Vergi inceleme raporlarında yer alan vergi aslı, vergi cezası ve özel usulsüzlük cezası ile ilgili olarak, finansal tablolarımızda karşılık ayrılıp, ayrılmayacağına veya hangi tutarda karşılık ayrılacağına ilişkin bilgi, yapılacak değerlendirmelerin ardından, bağımsız denetimden geçecek 1 Ocak 2009-31 Aralık 2009 hesap dönemine ait konsolide finansal tablo ve dip notlarında yer alacaktır.''