Gündem
  • 26.11.2022 17:56

Doğu Perinçek Vatan Partisi’nin Cumhurbaşkanı adayı oldu

Vatan Partisi 11. Amiral Soner Polat Genel Kurultayı, Ankara Arena Spor salonunda yapıldı. Vatan Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek, 11.Kurultay delegelerinin tamamının oyunu alarak Vatan Partisi’nin Cumhurbaşkanı adayı olarak seçildi.

ANKARA'da 11. Genel Kurultayını düzenleyen Vatan Partisi, Cumhurbaşkanı adayı olarak Genel Başkanı Doğu Perinçek'i ilan etti.  Oy birliği ile aday gösterilen Perinçek dikkat çeken açıklamalarda bulundu. Perinçek, "Hegemonyacılığa karşı mücadele eden ve devletlerin egemenliğini savunan, emperyalizmin ağası ABD emperyalizmine karşı mücadele eden dünya devletlerine sesleniyoruz." dedi.

"Türkiye devrime gidiyor"

Vatan Partisi Genel Başkanı Dr. Doğu Perinçek, Kurultay heyetini ve katılımcıları selamlayarak başladığı konuşmasında Türkiye'nin bir devrime gittiğini belirterek şunları kaydetti:

 

Dünyanın yedi ikliminden kurultayımıza onur getiren ve aynı zamanda halklarının mücadele azmini, büyük devrimci miraslarımızı buraya taşıyan konuklarımızı sevgiyle selamlıyorum. Bütün dünyaya Ankara'dan sesleniyoruz. Dünyamızın emekçi halklarına, mazlum milletlere, Asya'ya, Avrupa'ya, Latin Amerika'ya ve yedi iklime Ankara'dan sesleniyoruz.

"ABD emperyalizmine karşı mücadele eden dünya devletlerine sesleniyoruz."

Hegemonyacılığa karşı mücadele eden ve devletlerin egemenliğini savunan, emperyalizin ağası ABD emperyalizmine karşı mücadele eden dünya devletlerine sesleniyoruz.

"Yeni bir dünya kuruluyor"

 

Dolar saltanatı, ABD'nin haraç sistemi yıkılıyor. ABD'yi korkutan ve ona karşı savaşan büyük silahlı güçler tarih sahnesine çıktı. Suriye, 12 yıldır emperyalizme karşı Beşar Esad önderliğinde kahramanca savaşıyor. Onları Ankara'dan selamlıyoruz.

Rusyalı dostlarımız burada, İranlı dostlarımız burada. Bu dostlarımız dünyanın en büyük doğal gaz üreticileri, benzin üreticileri, komşumuz Irak'ı da ekleyin benzin üreticileri. Ne şanslı bir ülkeyiz, komşularımızda doğal gaz var, mazot var, benzin var.

"ABD için artık Türkiye'den parmak kalkmayacak"

Ama Atlantikçi hükümetler o komşularına sırtını çeviriyor, kalkıyor utanmadan Amerika ile birlikte parmak kaldırıyor.

O parmaklar önümüzdeki milli hükümette İran için kalkacak, Rusya için kalkacak, Çin Halk Cumhuriyeti için kalkacak, Asya için kalkacacak, Afrika için kalkacak, Latin Amerika için kalkacak.

ABD için artık Türkiye'den parmak kalkmayacak, bütün dünyaya söz veriyoruz.

Güncellenme Tarihi : 26.11.2022 15:57

İLGİLİ HABERLER