Ekonomi
  • 3.8.2018 10:36

Dolar enflasyona ne tepki verdi

Dolar ne kadar? Euro ne kadar? Güncel döviz fiyatları ( 03 Ağustos dolar fiyatları )

Dolar fiyatları, enflasyon verisi açıklanmadan önce 5.10 TL seviyesinde hareket ederken, veri sonrası 5.08 TL seviyelerine geriledi. Dolar kuru şu dakikalarda 5.08 TL seviyesindeki hareketini sürdürüyor. Euro kuru ise 5.89 TL seviyesinde bulunuyor. Piyasalar ABD konusundaki gelişmeleri takip edecek.Analistler yaptırım kararına Türkiye'nin nasıl bir karşılık vereceğinin ve yaptırımların devam edip etmeyeceğinin iki ülke ilişkilerinin geleceği dolayısıyla da piyasaların seyri açısından önemli olduğunu belirtiyor.

ENFLASYON VERİSİ AÇIKLANDI

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), temmuz ayı enflasyon rakamlarını açıkladı. Buna göre; temmuz ayında enflasyon yüzde 0.55 artarken, yıllık bazda ise yüzde 15.85 oranında artarak beklentilerin altında gerçekleşti.

TAHVİL BONO PİYASASI

Tahvil/bono piyasasında gösterge 10 yıllık tahvilde bileşik faiz dün yüzde 19.48'e kadar yükselerek yeni zirveyi gördü. Bankacılar TL tarafındaki bozulmanın yanı sıra tahvil tarafında asıl endişe yaratan unsurun bugün açıklanacak olan enflasyon verisi olduğunu belirtiyorlar.

Gösterge iki yıllık tahvilde ise faiz dün yüzde 22.09'a kadar yükseldi.

 


 

 

Güncellenme Tarihi : 3.8.2018 10:39

İLGİLİ HABERLER