Ekonomi
  • 5.9.2013 12:10

Dolardan tarihi rekor!..

Dolar, ABD'de Cuma günü açıklanacak işsizlik verileri öncesinde, devam eden Suriye gerginliğinin de etkisiyle içeride yükselmeye devam ediyor. 2,0803 TL'ye çıkan dolar tüm zamanların en yüksek seviyesini gördü.

Suriye gerginliğinin piyasalara hakim olmasıyla birlikte dolar TL karşısında yeni tarihi zirvesine ulaştı. Dolar TL'ye karşı 2.0840 TL'ye yükselerek yeni tarihi zirvesine ulaştı.

Suriye'ye müdahale gerginliğinin tırmanmasıyla G-20 zirvesi öncesi dolar TL karşısında rekorunu yeniledi. Uluslararası piyasalarda dolar TL karşısında 2.0840 TL'den işlem görerek 2.08 seviyesini de geçti ve tarihi rekorunu yeniledi.

Döviz sepetinde de 2.41 TL seviyesi aşıldı.

Piyasalarda Suriye'ye müdahale geriliminin hissedildiği belirtiliyor. Öte yandan analistler Merkez Bankası'nın ekonomistlere yaptığı sunumda sadece Rezerv Opsiyon Mekanizması(ROM) ve yabancı para cinsinden zorunlu karşılıkları işaret edilmesinin yükselen kura karşı yetersiz kalabileceği endişelerinin de doları artırdığını belirtti.

"PİYASALAR MERKEZ'İN ÇÖZÜMLERİNİ YETERLİ BULMADI"

Ata Yatırım Fon Direktörü Cem Tözge gerilen uluslararası ortamın kurları yukarı çektiğini belirtti. Tözge "ABD'de dün akşam alt senatoda kabul edilmesi ve Başbakan Erdoğan'ın açıklamaları Suriye'nin fiyatlanmasına sebebiyet verdi. Merkez Bankası'nın faiz silahını kullanmayacağını belirtmesi de dalgalanmayı artırdı. Merkez Bankası'ndan daha yaratıcı açıklamalar bekleniyordu. ROM ve zorunlu karşılıklar zaten ilk akla gelen açıklamalardı. Piyasalar da bunları yeterli bulmayınca dolar kurunda yeni rekoru gördük." dedi.
 

Güncellenme Tarihi : 19.3.2016 12:16

İLGİLİ HABERLER