Ekonomi
  • 8.6.2007 16:42

DOLARIN ATEŞİ ÇIKTI

ABD’de faiz artırımı olasılığının güçlenmesi ve iç piyasada sınır ötesi operasyona yönelik kaygılar piyasaları etkiliyor. İstanbul Borsası düştü, dolar 1,36 YTL’ye çıktı.


      ABD’nin 10 yıllık hazine tahvilinin faizinin yüzde 5’in üzerine çıkması, faizlerin yüksek seyrini sürdüreceği beklentisi doğurdu. Bu beklenti tüm dünya piyasalarında satış getirdi. Tüm bu gelişmelere Türkiye’nin Kuzey Irak’a yönelik bir operasyon düzenleyebileceğine yönelik kaygıların eklenmesiyle birlikte borsa düştü, dolar ve faiz yükseldi.
      ABD’de faiz artırım ihtimalinin ortaya çıkmasıyla iki gündür 1,32 YTL seviyesinde olan dolar bugün yükseldi. Bankalararası piyasada dolar 1,3650’ye kadar çıkarak 1 Mayıs’tan beri en yüksek seviyeye ulaştı. Ancak dolar 1,36’nın üzerinde tutunamadı ve 1,35 YTL düzeyine geriledi. Dolar gün içinde en düşük 1,3370 YTL’yi gördü.

Güncellenme Tarihi : 24.3.2016 18:19

İLGİLİ HABERLER