Gündem
  • 28.9.2013 02:33

Donanmada tarihi gün

Preveze Deniz Zaferi'nin 475'inci yıl dönümünde, donanmada tarihi bir adım atıldı. İstanbul Tersanesi'nde inşa edilen TCG Büyükada denizle buluştu. Tasarımı, inşası, entegrasyonunda tamamen milli imkanlar kullanıldı.

Pendik Tersane Komutanlığı'ndaki törene, Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanı Cemil Çiçek, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ile Genelkurmay Başkanı Orgeneral Necdet Özel katıldı.

Törende konuşan Deniz Kuvvetleri Komutanı Oramiral Recep Bülent Bostanoğlu, "Yerli kurum ve firmaların katkılarıyla MİLGEM korvetinin inşa çalışmalarına 2004 yılından itibaren başlanmıştır. MİLGEM projesi, yerli imkanlarla küresel ölçekte neler yapılabileceğini gösteren işçisinden mühendisine tamamen Türk milletinin omuzlarında yükselen örnek bir projedir."  dedi.

Geminin hizmete giriş belgesi ile flandrası, Gemi Komutanı Deniz Binbaşı Ali Tuna Baysal'a TBMM Başkanı Cemil Çiçek tarafından verildi.

Gemi Komutanı daha sonra and içerek görevini teslim aldı. MİLGEM çerçevesinde Deniz Kuvvetleri Komutanlığı'nca İstanbul Tersanesi'nde inşa edilecek üçüncü gemi olan Burgazada'nın ilk kaynağı da TBMM Başkanı Cemil Çiçek tarafından yapıldı.

Törende daha sonra genç bahriyeliler konuklara anı objeleri armağan etti.

Meclis Başkanı Çiçek ve Başbakan Erdoğan daha sonra gemiyi gezdi.

TCG Büyükada, corvet sınıfı savaş gemilerinden 29 deniz milinin üzerinde hız yapabilen ve uluslararası standartlara uygun olarak inşa edilen gemide satıhtan satıha güdümlü mermi ve nokta savunma sistemleri bulunuyor.

Özel radar sistemine sahip gemiler, keşif, gözetleme ve denizdeki terörist faaliyetleri önlemede kullanılıyor.

Güncellenme Tarihi : 19.3.2016 11:38

İLGİLİ HABERLER