Gündem
  • 7.1.2008 00:01

DP'NİN YENİ GENEL BAŞKANI SÜLEYMAN SOYLU

DP’nin, Selim Sırrı Tarcan Spor Salonu’nda devam eden 4. Olağanüstü Kongresi’nde, ikinci tur oylamaya 8 aday katıldı. İlk tur oylamada gerekli oyu alamayan Çağrı Erhan ve Süleyman Soylu’nun yanı sıra, Ramazan Yazgan, Namık Kemal Bingöl, Hasan Ateş, Eşref Ünal, Yılmaz Mümin Uçkan ve Cemal Önez yarışa devam etti.

Adaylardan Kani Aydoğdu ile Hayrettin Özaydın ise ikinci tur öncesinde Çağrı Erhan lehine çekildi. Kongrenin sürprizi ise, daha önce Süleyman Soylu’ya destek için adaylıktan çekilen Seyhan Yücel’in, ikinci tur oylamanın başında, Çağrı Erhan’a destek vermesi oldu.

Serhan Yücel’in liste anlaşmazlığı nedeniyle karar değiştirdiği öğrenildi. Kongre oylamalar sırasında sık sık, Erhan ve Soylu’yu destekleyenler arasında tartışmalar yaşandı. Tartışmaların yer yer, kongre salonu dışında kavgaya dönüştüğü belirtildi.

İkinci tur oylamada sonuçlar şöyle oldu:

Katılan Delege Sayısı : 873
Geçerli Oy :870
Geçersiz Oy 3
Süleyman Soylu : 472
Çağrı Erhan : 397

Oylamada, Namık Kemal Bingöl 1 oy alırken, diğer adaylara oy çıkmadı.
2. tur öncesinde, daha önce Süleyman Soylu lehine çekildiğini açıklayan eski genel sekreterlerden Serhan Yücel, Çağrı Erhan'a destek verdi. Yücel, hazırlanan GİK listesine tepki gösterdiği için Erhan'a destek verdiğini açıkladı.

Genel başkan adaylarından Hayrettin Özaydın da 2. tur öncesi genel başkanlık yarışından çekilerek, Çağrı Erhan'a destek verdi.

EN ÇOK OYU ALAN SEÇİLECEK

2. Turda da çoğunluk sağlanamamasının ardından üçüncü tur oylamaya geçilecek. Üçüncü tur oylamada en çok oyu alan aday genel başkan seçilecek.

Süleyman Soylu, 3. turda en çok oyu alarak yeni genel başkan oldu.

ÖZGEÇMİŞ

 1969 yılında İstanbul’da doğan ve Plevne Lisesi mezunu olan Süleyman
     

Soylu, İstanbul Üniversitesi İşletme Fakültesi’ni bitirdi.
     

Meslek yaşamına 1990 yılında İstanbul Menkul Kıymetler Borsası aracı kurumlarında başlayan Soylu, siyasal yaşamına 1987 yılında DYP İstanbul İl Gençlik Kolları’nda başladı.
     

1987-1990 yılları arasında, DYP İstanbul İl Gençlik Kolları’nda Yönetim   Kurulu üyeliği ve teşkilat başkanlığı görevini üstlenen Soylu, 1995 yılında DYP Gaziosmanpaşa yönetim kurulu üyeliğine seçildi.
     

17 Temmuz 1995 yılında 25 yaşında Gaziosmanpaşa ilçe başkanlığına getirilen Soylu, Türkiye’nin en genç ilçe başkanı seçildi.
     

Soylu, 1999 yılında seçildiği İstanbul İl Başkanlığı görevini ise 3.5 yıl sürdürdü.
 

Güncellenme Tarihi : 24.3.2016 14:30

İLGİLİ HABERLER