Spor
  • 30.11.2022 11:19

Dries Mertens'in eşi Belçika Milli Takımı'ndan yaşanan kavgaları anlattı

Dries Mertens’in eşi, Belçika Milli Takımı’nda yaşananları anlattı: Gerçekten tuhaftı

Belçika Milli Takımı'nın 'Altın jenerasyon' olarak gösterilen kadrosunun Katar'daki Dünya Kupası'nda birbirine girdiği haberleri gündemi çalkalarken, Galatasaraylı Dries Mertens'in eşi Kat Kerkhofs'tan konuyla ilgili açıklamalar geldi.

Galatasaray’ın Belçikalı futbolcusu Dries Mertens’in eşi Kat Kerkhofs, Dünya Kupası’nda art arda kötü performanslar sergiledikten sonra karışan Belçika Milli Takımı’nda yaşananları detaylandırdı.

F Grubu’ndaki ilk maçında Kanada’yı 1-0 yenen Belçika, ikinci maçta Fas’a 2-0 mağlup olarak gruptan çıkma şansını Hırvatistan ile oynayacağı maça bıraktı. İlk iki maçtaki kötü performansın yanı sıra takım içinde tartışmalar yaşandığı ve soyunma odasına bazı futbolcuların birbirine girdiği iddiaları ortaya atıldı. Kevin de Bruyne ve Jan Verthongen’in kavga etmek üzereyken Romelu Lukaku’nun araya girdiği ve ikiliyi ayırdığı haberleri gündeme bomba gibi düştü.

“2018’DEKİLERİN SEVİYESİNDE DEĞİLLER”

Belçika’nın yıldız futbol futbolcusu Kevin de Bruyne, Katar’daki turnuvayı kazanmak için çok yaşlı olduklarını ifade ederken, “İyi bir takımız ama yaşlanıyoruz. Bazı kilit oyuncularımızı kaybettik. Gelen bazı iyi yeni oyuncular var ama onlar 2018’deki diğer oyuncuların seviyesinde değiller.” diyerek öz eleştiride bulundu.

“KİM OLDUĞUNU BULURSAK SON GÜNÜ OLUR”

35 yaşındaki savunma oyuncusu Jan Verthongen de De Bruyne’nin bu sözlerini tiye alarak, “Sanırım kötü hücum ediyoruz, çünkü ön tarafta çok yaşlıyız” derken, kaleci Thibaut Courtois ise, “Çok fazla yalan yayılıyor. Olmayan şeyler anlatılıyor. Dün her şey netleşti, herkes fikrini açıkça ifade etti. Artık birbirimize karşı dürüst olmalı ve sahada birbirimiz için savaşmalıyız. Bu haberleri basına kimin verdiğini öğrenirsek, bu onun milli takımdaki son günü olacak” dedi.

MERTENS’İN EŞİ, ‘GARİP’ BULUŞMAYI ANLATTI

Belçika takımı ile Katar’da boy gösteren Galatasaraylı Dries Mertens’in eşi ise, soyunma odasında tartışma iddialarıyla ilgili Midmid Mondial podcast’ine konuştu. Kerkhofs, oyuncuların soyunma odasında hararetli bir konuşma yaptıktan sonra yapılan ‘garip’ barbekü buluşmasını anlattı:

“Gerçekten tuhaftı. Oyuncuların hayal kırıklığına uğraması çok mantıklı. Ama grup içinde gerginlikler olduğunu okumak garipti. Ertesi sabah takımdaki herkes birbirine öpücüklerle merhaba dedi. Hepsinin birbirine karşı çok tatlı olduklarını düşünüyorum.”

Belçika, Son 16 turuna yükselebilmek için perşembe günü Hırvatistan ile karşı karşıya gelecek. Grupta Hırvatistan ve Fas 4 puana sahip. Hırvatlar averajla liderlik koltuğunda otururken Belçika 3 puanla üçüncü sırada. Son sıradaki Kanada ise puansız.

Güncellenme Tarihi : 30.11.2022 11:21

İLGİLİ HABERLER