Spor
  • 7.5.2013 22:45

Drogba : G.Saray'da daha en iyi maçımı oynamadım

Galatasaray'ın devre arasında kadrosuna kattığı Fildişi Sahilli yıldız Didier Drogba, Türkiye'deki ilk röportajını verdi. Galatasaray'ın devre arasında kadrosuna kattığı Didier Drogba Türkiye'deki ilk röportajını AMK Gazetesi'ne verdi. AMK Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Gökmen Özdemir'ın sorularını yanıtladı. İşte Drogba'nın Türkiye'de verdiği ilk röportajda sarı-kırmızılı takım hakkında söyledikleri:

Galatasaray'daki en iyi maçımı daha oynamadım oynayacağım. Ocak sonu şubat başında geldim. Gerçekleri konuşmak gerekirse arkadaşlarımın hakkını yemek istetmem çünkü ben geldiğimde takım ligde puan farkı ile liderdi ve Şampiyonlar Ligi'nde ikinci tura kalmıştı. Adaptasyonum bu nedenlerden dolayı kolay oldu. Çok uzun süreyi futbol oynamadan geçirmiştim. Benim için üst seviyeye çıkmak kolay olmuyor bu sebepten dolayı. Ama şunu bilmelisiniz önümüzdeki sezon çok farklı olacak. İyi bir fizik hazırlıkta çok daha iyi bir Drogba izlettireceğim herkese. Chelsea'den sonra düzenli futbol oynamadığım için fiziksel olarak tam hazır gelmedim. Fakat toparlayacağım. Daha en iyi Drogba'yı Galatasaray taraftarına izletmedim.

Marsilya, Chelsea ve Galatasaray arasında büyük benzerlikler var. İki takım da kozmopolit bir şehirde. Ateşli, takımını ve futbolcusunu kalbinde hisseden taraftarlar var. Ruhu olan kulüpler. Galatasaray'a çabuk alışmamdaki en önemli etken de bu zaten. Buradaki ruh beni cezbetti. Galatasaray tarihi olan tutlulu bir kulüp.

"Terim ve Jose sevilmez çünkü..."
Hırsı isteği olan 25 adamla uğraşmak kolay değildir. Benim her teknik direktörümle ilişkilerim iyi olmuştur. Onlara çok saygı duyarım. Çünkü zor bir iş yaparlar. Hepimiz kulübün başarısı için çalışırız. Fatih Terim de takımına bu hissi veren bir teknik direktör. Birbirimize yardımcı oluyoruz, hepimiz kazanmak istiyoruz. Terim ile çalıştığım için çok mutluyum. Mourinho ile çok iyi arkadaş olmalarını şimdi daha iyi anlıyorum. Çünkü ikisi de futbol için doğruları konuşuyor. Dışarıdan onların eleştirilmeleri de normal doğru söyleyenler fazla sevilmez.

"Burak daha çok şey öğrenecek"
Burak çok büyük bir futbolcu ama bundan çok daha iyi bir hale gelebilir. Onda anormal bir potansiyal var. Yaptıkları çok iyi ama daha iyi olabilir. Öğrenmenin yaşı yok. Mesela ben şimdi attığım gollerden daha memnunum. 27-28 yaşımla kıyaslanırsa futbolu daha hissederek oynuyorum. Hala öğreniyorum. O da uzun bir kariyer planlıyorsa gelişim göstermeli. Hep ileriyi planlamalısınız. Burak da böyle yapmalı. Daha çok öğrenmeli, daha çok gol atmalı. 

Güncellenme Tarihi : 19.3.2016 15:33

İLGİLİ HABERLER