Spor
  • 28.2.2013 22:15

Drogba'da Schalke'den sonra Shangai'de kaybedecek

FIFA Menajeri Ceylan Çalışkan, TRT Spor’da yayınlanan Futbol Keyfi programında Schalke 04’ün Didier Drogba konusunda yaptığı itirazın reddedilmesi sonrası açıklamalarda bulundu.

“SCHALKE %1 BİLE ŞANSI OLMAYAN BİR ŞEY DENEDİ”

Schalke’nin yüzde bile şansının olmamasına rağmen bu itirazda bulunduğunu dile getiren Çalışkan, “Schalke’nin niye böyle bir başvuru yaptığını açıkçası anlamadım ve çok şaşırdım. Shangai Kulübü de tabii ki haklarını aramak için itirazını yaptı ve onlar da FIFA tarafından reddedildi. Drogba’nın geçici lisansı verildi. Ama Schalke’nin niye böyle bir şey yaptığını anlamadım çünkü Schalke prosedürü çok iyi bilen bir kulüp, bir Alman kulübü. Almanlar da biliyorsunuz iş ahlakı düzgün insanlardır, düzgün kulüplerdir. Başka bir ülke kulübü olsaydı belki bu kadar şaşırmazdım. Schalke yüzde 1 bile şansı olmayan bir şey denedi. Sonuçta haklı olan tabi ki Drogba ile Galatasaray’dı. UEFA da bunu teyit etti’’ dedi.

Didier Drogba’nın lisansının 14 günde çıktığını belirten Ceylan Çalışkan, “Ben dosyayı aldım ve iki gün inceledim. Sonra da iki tane avukatıma incelettirdim. Yüzde 100 emin olduktan sonra bunu Galatasaray Kulübü’ne sundum. Bu ikinci aşamada da Şampiyonlar Ligi’nde oynaması aşamasında da Galatasaray Kulübü listeyi verdikten sonra UEFA şöyle bir cevap verdi:  ”Liste tamamdır ama şart şudur; lisansı çıkarsa oynayabilir” Yani UEFA lisansı çıkarsa oynayabilir diye kabul etti. Bunu Schalke de biliyor. Ben ona şaşırdım. UEFA kendi onayladığı bir listeyi, onayladığı bir oyuncunun oynamasını herhalde inkar edemez” ifadelerini kullandı.

“KAVGA GALATASARAY’IN KONUSU DEĞİL”

“Shangai Kulübü ile Drogba arasındaki kavga Galatasaray’ın konusu değil”
Drogba’nın Shangai ile davasının devam ettiğini de söyleyen menajer Çalışkan, “Shangai Kulübü ile Galatasaray’ın uzaktan yakından artık bir ilgisi yok. Shangai Kulübü’yle Drogba’nın alacakları konusuyla ilgili dava devam ediyor. Bunda da bir mukavelede şöyle bir şart var; iki taraf arasındaki dava hiçbir şekilde Galatasaray’ı ilgilendirmez diye bir madde var. Burada birincisi Galatasaray’ı bağlayan bir şey yok ama Drogba da burada %100 haklı, bütün alacaklarını alacaktır’’ dedi.

“F.BAHÇE’NİN BU KADAR AĞIR BİR CEZA ALMASINI GEREKTİREN BİR OLAY YOK”

UEFA’nın Fenerbahçe ile ilgili verdiği cezayla ilgili görüşlerini de paylaşan Ceylan Çalışkan, ‘’UEFA, Türkiye ile ilgili değil de kulüplerin hepsinin ayrı ayrı dosyalarına bakıyor. Geçmişte olan olaylar tabi, ki bütün kulüplerin siciline işleniyor, buna göre bir ceza veriliyor. Son olan olay Fenerbahçe’nin bu kadar ağır bir ceza almasını gerektiren bir olay değildi. Ama bundan önceki olaylar, bundan önceki siciller tabii ki bunda çok etkili oluyor. Bir meşale attı diye saha kapatılma olayı olmaz ama şimdiye kadar olan olaylar maalesef sicillere işleniyor ve mutlaka bu sicil önlerine çıkıyor. En tehlikelisi iki sene içerisinde bir daha bir olay olursa maalesef Fenerbahçe Kulübü bir sene Avrupa Kupalarından men edilecek’’ diye konuştu.
 

Güncellenme Tarihi : 19.3.2016 17:37

İLGİLİ HABERLER