Gündem
  • 30.5.2023 16:42

DSP Genel Başkanı Önder Aksakal : Türk milleti mandacı siyaset güden Millet İttifakına hayır dedi

DSP Genel Başkanı Önder Aksakal'dan A Haber'de önemli açıklamalar: Türk milleti teröre ve mandacı siyasete 'hayır' dedi!
Demokratik Sol Parti (DSP) Genel Başkanı Önder Aksakal, A Haber ekranlarında gündeme ilişkin önemli açıklamalarda bulundu. Türk milletinin seçimlerde önemli bir karara imza atarak teröre ve mandacı siyasete 'hayır' dediğini belirten Aksakal, "Sayın Recep Tayyip Erdoğan açık ara farkla cumhurbaşkanı seçildi. Ben seçimlerin çok daha detaylı bir incelemeye muhtaç olduğunu düşünmüyorum." dedi. Millet İttifakı'nda 'ittifak' yapısının kalmadığını, bir güven zafiyetinin bulunduğunu söyleyen Önder Aksakal, "Ama Cumhur İttifakı tarafında bir doğrultu tutarlılığı, bir hedef birliği, vatanın ve milletin bölünmez bütünlüğü üzerine kurgulanmış, küresel emperyal sisteme karşı yek vücut veren bir ittifak yapısı var. Bundan sonraki süreçte de bu özgüvenle bu bakış açısıyla siyaset üretmeye devam edeceğiz." ifadelerini kullandı.
DSP Genel Başkanı Önder Aksakal’dan A Haber’de önemli açıklamalar: Türk milleti teröre ve mandacı siyasete ’hayır’ dedi!
ABONE OL


Aksakal'ın konuşmasından öne çıkanlar:

"TÜRK MİLLETİ TERÖRE VE MANDACI SİYASETE HAYIR DEDİ"

Türk milleti 14 Mayıs'ta önemli bir karara imza attı. Teröre ve mandacı siyasete göğsünü siper etti. Bu baskılara karşı dik duruş sergiledi. Parlamentoyu milliyetçi vatansever, yerli ve milli solun içinde bulunduğu bir çoğunluğa emanet etti. Cumhurbaşkanlığı Seçimi'nde birinci turda yüzde 50+1 oy oranı adaylar tarafından sağlanamayınca ikinci tura geçildi

İkinci turda da seçmen parlamentodaki iradenin hükümet gücünde de aynı şekilde yer alması kararını oluşturdu. Sayın Recep Tayyip Erdoğan'ı açık ara farkla cumhurbaşkanı seçti. Ben seçimlerin çok daha detaylı bir incelemeye muhtaç olduğunu düşünmüyorum. Çünkü tartışma yaratacak bir sonuç yok ortada. Net bir sonuç var. Ekonomi politikaları esasen seçimlerin ve siyasetin ana zemini olmalıdır. Fakat son dönemlerde Türkiye üzerinde küresel emperyalist sistemin bölgemiz coğrafyasındaki hesaplar, hayalleri ve hevesleri biraz daha ete ve kemiğe büründürülmek istendi.

Çok uzun zamandır terör örgütlerinin eliyle devletimizi zafiyete düşürmeye çalışan bir yapı vardı karşımızda. Bunun öncülüğünü ABD sürdürüyordu. AB ülkeleri de kendi ekonomik çıkarları kapsamında bu politikalara destek veriyordu. ABD'nin girdiği hiçbir bölgede insan hakları hayat bulmamıştır. İnsanlar hayatlarını kaybetmiştir.

Sayın Cumhurbaşkanı seçildikten sonraki uluslararası merkezlerin reflekslerini yakından takip ediyoruz. ABD Başkanı başta olmak üzere yaklaşık 90'ın üzerinde tebrik etmek için sıraya girdi. Bu Türk milletinin gücünü bir kez daha bu seçimlerde de göstermiş olmasından kaynaklanıyor diye düşünüyorum.

TÜRKİYE'Yİ YENİ DÖNEMDE NASIL BİR SÜREÇ BEKLİYOR?

Biraz önce tebrik telefonları sırasında giren devletler açısından sevindirici ve mutlu edici bir haber olarak değerlendirmek çok doğru olmaz diye düşünüyorum. Bir mecburiyet karşısında bunu yaptılar. Mutlu olduklarını düşünmüyorum. Çünkü onların planları altüst oldu. Arzuladıkları sistemi hayata geçirebilme noktasında en azından Türk milletinin buna izin vermeyeceğini gördükten sonraki stratejilerinin neler olduğunu görmek gerekiyor.

10 bin yıllık geçmişi olan bir milletiz bu topraklar üzerinde. 3 kıtada 620 yıl hüküm sürmüşüz. O küresel emperyal sistem bizim üzerimizden hiçbir zaman elini çekmemiştir. Osmanlı İmparatorluğu'nun dağıldığı dönemi düşünün. Bu toprakları tamamen ele geçirme arzusuyla siyaset üretmeye çalışmışlardır. Bundan sonra da buna devam edeceklerdir. Eğer onların bu sonuçlar itibariyle bizimle çok mutlu ve sevinçli bir ilişki içerisine gireceğini düşürürsek büyük bir zafiyet ortaya koymuş oluruz. Önemli olan ülkemizin ve milletimizin çıkarlarıdır.

Stratejilerimizi biz geleceğimizi güvence altına alacak politikalar üzerine kurmalıyız. 21 yıllık bir AK Parti iktidarı dönemi yaşadık. Bugünkü geldiğimiz noktada seçim öncesi Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün Cumhuriyet'i kurduğu dönemde söyledikleri ve yaptıklarıyla, Cumhuriyet'in ikinci yüzyılına girerken, Türkiye Yüzyılı denilen sürece girerken, bu iktidar döneminde yapılanların özdeşleştiği bir video paylaşımı yapıldı. Bu önemli bir stratejidir hükümet adına. Bu minvalde gidildiği sürece Türkiye'nin sırtı asla yere gelmeyecektir.

Güncellenme Tarihi : 30.5.2023 16:45

İLGİLİ HABERLER