Gündem
  • 31.3.2009 11:38

DSP'DE SARIGÜL ZİRVEYE OYNUYOR...

Yerel seçim sonuçları DSP'de yönetim değişikliğini gündeme getirdi. Partinin yeni liderinin, oy patlaması yapan Şişli Belediye Başkanı Sarıgül ya da Eskişehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen olabileceği öne sürülüyor

29 Mart Yerel seçimleri birçok siyasi partiye olduğu gibi sol yelpazedeki DSP'ye de önemli mesajlar verdi. Seçimlerin ardından DSP kulislerinde, 'Öncelikle DSP'nin bu yapısı ile kendi başına gireceği bir genel seçimde yüzde 10 barajını aşıp Parlamento'ya girmesi mümkün görünmüyor. O nedenle DSP ya bir yönetim değişikliğine gidecek ya da 2007'de olduğu gibi CHP ile seçim işbirliğine yönelecek' görüşleri öne çıktı. Merhum Bülent Ecevit'in ardından partiyi sırtlayan 'Sarıoğlan' lakaplı Zeki Sezer bütün iddiasına karşın seçimde oyunu arttırdı ancak 'baraj sorunu olan bir parti' görünümünü gideremedi. CHP ile ittifakta da Meclis'e girmeyi redederek vekil olma avantajını kullanmayan Sezer'in şimdi partisi içinde bir yönetim değişikliği baskısıyla karşı karşıya kalabileceği ifade ediliyor.

Partinin kurucu genel başkanı Rahşan Ecevit'le ters düşen, Meclis grubunda beş milletvekilinin muhalefetiyle karşı karşıya olan Sezer bu seçimlerin ardından ise CHP Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül ve Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen baskısıyla karşılacağı belirtiliyor.

Siyasi kulislere göre seçimlerde Şişli'den yüzde 60 oy alan Sarıgül'ün DSP liderliğini çok istediği biliniyor.

Ayrıca Eskişehir'i bir marka kent yapan ve bu seçimden de zaferle ayrılan Prof. Dr. Büyükerşen'in de DSP'de lider adayı olabileceği konuşuluyor. Ancak Büyükerşen'in 73 yaşında olması kendisi için büyük bir dezavantaj olarak öne çıkarken, olası bir liderlik yarışında Sezer'in Sarıgül'le yarışmasına şans tanınıyor.

- Akşam -

Güncellenme Tarihi : 14.5.2016 23:38

İLGİLİ HABERLER