KAYNAK : Haber Vitrini
ANKARA- Başbakan Bülent Ecevit'in rahatsızlığı ile ilgili bir rapor hazırlayan DSP'nin doktor milletvekileri, Başbakan Bülent Ecevit'e "yanlış teşhis konulduğu ve yanlış tedavi uygulandığını iddia ettiler.
Başkent Üniversitesi Hastanesi'nde Ecevit'e 12 saat içinde 12 test yapıldığını belirten doktor milletvekilleri, Ecevit'in bu tetkikler yüzünden "ölümden döndüğünü" ileri sürdüler.
Milletvekillerinin, Başbakan Yardımcısı Hüsamettin Özkan'a ilettikleri raporda, "belden mideye inen ağrı şikayeti ile gelen hastaya öncelikle ayakta batın filmi çekilmeliydi. Bu yeterli olmasa ultrasonografi ile şikayetin nedeni bulunabilirdi" denildi.
Prof. Zileli yetersiz kaldı
Bağırsak enfeksiyonu için bakteri, virüs veya riketsial bir etkinin olması gerektiği vurgulanan raporda, Ecevit'in "kortizon allerjisi yüzünden iç kanama (bağırsak) geçirdiği" belirtilerek, Ecevit'in doktoru Prof. Dr. Turgut Zileli'nin de görevden alınması istendi.
Zileli'nin nörolog olduğunu ve "yaşlılığı sebebiyle" Başbakan'a acil müdahalede bulunabilecek bir ekibin başında yer almasının riskli olacağını da ileri süren DSP'li doktor milletvekilleri, Zileli'nin değiştirilmesini istedi. Başbakan Ecevit'in bu uyarıdan sonra Prof. Dr. Zileli ile yüzyüze görüşmeyi kestiği belirtiliyor.
Bağırsak enfeksiyonu değil
DSP'li Sağlık eski Bakanı ve Balıkesir Milletvekili Dr. Mustafa Güven Karahan, Ecevit'e yapılan tetkiklerin yanlış ve fazla olduğunu belirterek, Ecevit'in gerçek rahatsızlığının "kortizon alerjisinin neden olduğu iç kanama" olduğunu söyledi.
Karahan, Ecevit'in sağ kolunda nohut büyüklüğünde üç kanama odağının hastane çıkışında kameralara yansıdığını ve bu odakların kortizon alerjisinden kaynaklandığını ileri sürdü. Karahan, bu nedenle daha önce 16 mg verilen kortizonun dozunun 4 mg'ye düşürüldüğünü belirterek, Ecevit'e konulan bağırsak enfeksiyonu teşhisinin de doğru olmadığını söyledi.
Kanamayı durduramadılar
DSP Afyon Milletvekili Dr. Gaffar Yakın da Ecevit'e yapılan tetkik ve teşhislerin tartışmaya açık olduğunu belirterek, Ecevit'in bağırsaklarındaki kanamanın durdurulamaması sebebiyle 26 saat hastanede tutulmuş olabileceğini ileri sürdü. Yakın, bu hastalık konusundaki uzmanların yapılan tetkikleri incelemesi gerektiğini söyledi.
Ecevit'in yapılan yanlış tetkik ve geç konan teşhis yüzünden, özellikle hastaneye ulaştıktan sonraki ilk üç saat boyunca acılar içinde kıvrandığını belirten doktor milletvekilleri, yapılan tetkiklerden sonra Ecevit'in iyice yorgun düştüğünü ve uzun süre kendisini toparlayamamasının normal olduğunu ileri sürdüler.
Hastane cevap vermedi
DSP'li doktor milletvekillerinin raporu, Başkent Üniversitesi Hastahanesi'ni karıştırdı. Resmi bir açıklama yapmayan hastane yönetimi, "İddiası olanın ispat mecburiyeti vardır. Hastamızı görmeden teşhis koyanlar var. Yapılması gereken açıklama yapılmıştır" demekle yetindi.
(Yeni Şafak)
Güncellenme Tarihi : 16.3.2016 16:52