
DTP İSTANBUL İL BAŞKANI VE 26 KİŞİ GÖZALTINDA
ERHAN YILMAZ
İSTANBUL - Taksim Meydan'ında yoğun güvenlik önlemleri alan polis ekipleri, şüpheli gördükleri şahıslar üzerinde de incelemelerini sürdürdü. Bireysel olarak toplu taşıma araçları ile Taksim Meydanı'na gelen bazı göstericiler polisin kimlik kontrolü ardından gözaltına alındı. Şüpheli şahıslar üzerindeki araştırmalarda yaklaşık 10 kişi gözaltına alınırken, bazı göstericilerin bu sırada slogan atmaya çalıştığı görüldü. Gözaltına alınan göstericiler, çevik kuvvet otobüsüne götürüldü.
İL BAŞKANI DA GÖZALTINDA
Taksim'de izinsiz oturma eylemi yapmak isteyen gruba müdahale eden polisin gözaltına aldığı DTP İstanbul İl Başkanı Halil Aksoy'un da aralarında bulunduğu 27 kişi, İstanbul Emniyet Müdürlüğüne getirildi.
Tarlabaşı Sakızağacı Caddesi'nde toplanan ve Taksim yönüne gitmek isteyen gruba polisin göz yaşartıcı gazla müdahalesinin ardından 27 kişi gözaltına alındı.
Bu kişiler, Çevik Kuvvet Şube Müdürlüğüne ait minibüslere bindirilerek İstanbul Emniyet Müdürlüğü'nün Vatan Caddesi'ndeki yerleşkesine getirildi.