DTP'DEN GÜLEN AÇILIMI!...

2 dk okuma
DTP'DEN GÜLEN AÇILIMI!...

Hızlı Özet

DTP'den Gülen açılımı. İddialara göre, DTP 28 Şubat'ta Fethullah Gülen'e yapılan operasyonların perde arkasına inecek, hazırlanan montaj kasetleri soracak.

Demokratik açılım çerçevesinde atılan karşılıklı adımlara bir yenisi daha ekleniyor. PKK'nın ele başısı Abdullah Öcalan'ın Fethullah Gülen’le ilgili çıkışı gündem olmuştu. Oysa asıl adımı DTP atıyor.



DTP 10 yıldır ABD’de olan Gülen’e 28 Şubat döneminde yapılan baskı ve operasyonların perde arkasının araştırılması için çalışma başlatacağı iddiası var. Haber 7’nin elde ettiği bilgilere göre, Demokratik Toplum Partisi (DTP) Gülen'in Türkiye’yi terk etme süreci TBMM çatısı altında sorulacak, hatta araştırma önergesi bile verilecek.



ÖCALAN, "GÜLEN'İ TAKİP EDİYORUM" DEMİŞTİ



Terör örgütü PKK’nın İmralı Cezaevi’nden tutuklu bulunan lideri Abdullah Öcalan geçtiğimiz günlerde avukatları aracılığı ile yaptığı açıklamada, “Ben Fethullah Hoca’yı takip ediyorum, okuyorum. Olumsuz değerlendirmiyorum. Kürdistan’da okulları cemaatleri var, örgütlüler. Demokratik temelde, karşılıklı yaklaşımlar olabilir” demişti.



Öcalan’ın bu çıkışı, çözüme kavuşturulmak için devletin tüm kademeleri ile harekete geçtiği demokratik açılım çerçevesine destek olacak bir çıkış olarak değerlendirilmişti.



DTP'Lİ KAPLAN ÜÇ AY ÖNCE KÜTAHYALI'YA SÖYLEMİŞ



Taraf Gazetesi yazarı Rasim Ozan Kütahyalı bugünkü yazısında DTP Şırnak Milletvekili Hasip Kaplan ile bundan üç ay önce aralarında geçen çok ilginç bir diyalogu aktardı. “Barış ve özgürlük için ittifak zamanıdır...” başlıklı yazısında Gülen grubu ile Kürtler arasında gerçekleşecek bir ittifakın, sürecin çözümle sonuçlanmasında çok etkili olacağına dikkat çeken Kütahyalı, “Bundan üç ay evvel Hasip Kaplan, bana Fethullah Gülen’e bu ülkenin dar edilme sürecini Meclis gündemine getirebileceğini belirtmişti...” dedi.



OPERASYON VE KASETLER SORULACAK



Kütahyalı’nın yazısından sonra yaptığımız araştırmada DTP’nin, Meclis çalışmalarına başlandıktan sonra Gülen konusunda harekete geçeceği iddialarını araştırdık. Ankara kulislerinde de yeni yeni konuşulmaya başlayan bu sürpriz çıkışın ayrıntılarında ilginç iddialar var. Buna göre Hasip Kaplan’ın öncülüğünde yapılacak bu hamleyle DTP, “Bilgi Edinme Yasası” çerçevesinde, öncelikle Gülen'e yapılan operasyonun perde arkasını soracak. Öncelikli olarak ise; 28 Şubat döneminde Fethullah Gülen’e karşı düzenlenen operasyonların emrini hangi kurumun verdiği, televizyonlarda yayınlanan ve Gülen’in berat ettiği davalarda da belge olarak kullanılan kasetlerin montajını kimlerin yaptığının ortaya çıkarılması konularının araştırılması istenecek.

Bu haber 3790 kez görüntülendi.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

45 derece olacak! Avrupa'yı kavuran sıcaklar Türkiye'ye geliyor
Gündem

45 derece olacak! Avrupa'yı kavuran sıcaklar Türkiye'ye geliyor

Avrupa'da yüzlerce kişinin yaşamını yitirdiği aşırı sıcak hava dalgası Türkiye'yi de etkisi altına almaya hazırlanıyor. Uzmanlar, yeni haftada özellikle Güneydoğu Anadolu'da sıcaklıkların 45 dereceye yaklaşacağını belirtirken, birçok bölgede bunaltıcı sıcaklara karşı dikkatli olunması uyarısı yaptı.

Habervitrini9261 Görüntüleme
Bebek havuza düşüp öldü, baba arabayla eşine çarptı
Gündem

Bebek havuza düşüp öldü, baba arabayla eşine çarptı

Denizli'de 2 yaşındaki kız çocuğu H.N., sulama havuzuna düştü. Bebeği hastaneye götürecek ambulansı takip etmek isteyen baba, geri manevra yaptığı sırada çarptığı eşini de yaraladı. H.N. ise kaldırıldığı hastanede hayatını kaybetti.

Habervitrini14561 Görüntüleme
Özgür Özel açıkladı: CHP, seçimlere giremeyebilir
Gündem

Özgür Özel açıkladı: CHP, seçimlere giremeyebilir

Mutlak butlan kararı sonrası Genel Başkanlık görevini Kemal Kılıçdaroğlu'na devreden Özgür Özel, bütün seçenekler için hukuki ve teknik hazırlıkları yaptıklarını söyledi. Özel, "26 Temmuz'a kadar CHP kurultay yapmadığında seçimlere giremeyebilir. Böyle bir risk var. Bu riski alan alır, biz almıyoruz. Tedbirimizi alıyoruz" ifadelerini kullandı.

Habervitrini10695 Görüntüleme
Denizden su alan yangın söndürme uçağı yeniden kalkış yapamadı
Gündem

Denizden su alan yangın söndürme uçağı yeniden kalkış yapamadı

Çanakkale'de tarım arazisinde çıkan yangına havadan müdahale eden yangın söndürme uçağı su aldığı sırada şiddetli rüzgar ve dalgalar sebebiyle kalkış yapamadı.

Habervitrini10127 Görüntüleme