Gündem
  • 19.8.2009 16:22

DTP'DEN GÜLEN AÇILIMI!...

Demokratik açılım çerçevesinde atılan karşılıklı adımlara bir yenisi daha ekleniyor. PKK'nın ele başısı Abdullah Öcalan'ın Fethullah Gülen’le ilgili çıkışı gündem olmuştu. Oysa asıl adımı DTP atıyor.

DTP 10 yıldır ABD’de olan Gülen’e 28 Şubat döneminde yapılan baskı ve operasyonların perde arkasının araştırılması için çalışma başlatacağı iddiası var. Haber 7’nin elde ettiği bilgilere göre, Demokratik Toplum Partisi (DTP) Gülen'in Türkiye’yi terk etme süreci TBMM çatısı altında sorulacak, hatta araştırma önergesi bile verilecek.

ÖCALAN, "GÜLEN'İ TAKİP EDİYORUM" DEMİŞTİ

Terör örgütü PKK’nın İmralı Cezaevi’nden tutuklu bulunan lideri Abdullah Öcalan geçtiğimiz günlerde avukatları aracılığı ile yaptığı açıklamada, “Ben Fethullah Hoca’yı takip ediyorum, okuyorum. Olumsuz değerlendirmiyorum. Kürdistan’da okulları cemaatleri var, örgütlüler. Demokratik temelde, karşılıklı yaklaşımlar olabilir” demişti.

Öcalan’ın bu çıkışı, çözüme kavuşturulmak için devletin tüm kademeleri ile harekete geçtiği demokratik açılım çerçevesine destek olacak bir çıkış olarak değerlendirilmişti.

DTP'Lİ KAPLAN ÜÇ AY ÖNCE KÜTAHYALI'YA SÖYLEMİŞ

Taraf Gazetesi yazarı Rasim Ozan Kütahyalı bugünkü yazısında DTP Şırnak Milletvekili Hasip Kaplan ile bundan üç ay önce aralarında geçen çok ilginç bir diyalogu aktardı. “Barış ve özgürlük için ittifak zamanıdır...” başlıklı yazısında Gülen grubu ile Kürtler arasında gerçekleşecek bir ittifakın, sürecin çözümle sonuçlanmasında çok etkili olacağına dikkat çeken Kütahyalı, “Bundan üç ay evvel Hasip Kaplan, bana Fethullah Gülen’e bu ülkenin dar edilme sürecini Meclis gündemine getirebileceğini belirtmişti...” dedi.

OPERASYON VE KASETLER SORULACAK

Kütahyalı’nın yazısından sonra yaptığımız araştırmada DTP’nin, Meclis çalışmalarına başlandıktan sonra Gülen konusunda harekete geçeceği iddialarını araştırdık. Ankara kulislerinde de yeni yeni konuşulmaya başlayan bu sürpriz çıkışın ayrıntılarında ilginç iddialar var. Buna göre Hasip Kaplan’ın öncülüğünde yapılacak bu hamleyle DTP, “Bilgi Edinme Yasası” çerçevesinde, öncelikle Gülen'e yapılan operasyonun perde arkasını soracak. Öncelikli olarak ise; 28 Şubat döneminde Fethullah Gülen’e karşı düzenlenen operasyonların emrini hangi kurumun verdiği, televizyonlarda yayınlanan ve Gülen’in berat ettiği davalarda da belge olarak kullanılan kasetlerin montajını kimlerin yaptığının ortaya çıkarılması konularının araştırılması istenecek.

Güncellenme Tarihi : 25.3.2016 15:39

İLGİLİ HABERLER