Gündem
  • 19.10.2008 16:32

DTP'Lİ BAYDEMİR VE ANLI İLK KEZ ŞEHİDİN TAZİYESİNE GİTTİ

SEBAT KARABULUT-REMZİ BURULDAY-MEHMET EMEK
DİYARBAKIR - Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Baydemir geçtiğimiz günlerde Hakkari'nin Çukurca ilçesinde PKK'lı teröristler tarafından şehit edilen 5 güvenlik görevlisinden biri olan Jandarma komando er Umut Çiftçi'nin taziyesine gitti. DTP'li Osman Baydemir şehidin hatıra defterini incelerken, taziyeye gelen rütbeliler Baydemir'le tokalaşmadı.
Çukurca'da PKK'lı teröristlerle çıkan çatışmada şehit olan Diyarbakırlı Jandarma komando er Umut Çiftçi'nin ailesine DTP'li Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Baydemir ve Yenişehir Belediye Başkanı Fırat Anlı taziye ziyaretinde bulundu. Yenişehir Belediyesi taziye evine giden DTP'li Baydemir ve Anlı bir süre şehidin ailesinin sorunlarını dinledi. Şehidin önceki gün düzenlenen cenaze törenine katılmayarak tepki alan ve şehit Umut Çiftçi'nin dedesi olan Nurettin Çiftçi ile uzun süre sohbet eden
DTP'li Osman Baydemir kendi köyünden olan şehit er Umut Çiftçi'nin rütbeli askerler tarafından getirilen hatıra defterini inceledi. Baydemir'in hemen yanında oturan rütbeli askerler Fatiha okuduktan sonra şehidin babası Nusret Çiftçi ve dedesi Nurettin Çiftçi ile tokalaştıktan sonra Osman Baydemir'i es geçerek taziyeden ayrıldı. Baydemir dua ettikten sonra, "Allah büyük sabırlar versin ve bir daha böyle acı yaşatmasın" dedi.
DTP'li Baydemir dua ettikten sonra şehidin babası ve dedesine sarılarak başsağlığı dileyip taziye evinden ayrıldı.
Osman Baydemir, taziye evi çıkışı İHA muhabirinin taziye ziyareti ile ilgili sorusunu yanıtsız bıraktı.

Güncellenme Tarihi : 15.5.2016 05:12

İLGİLİ HABERLER