DÜNYA BANKASI BAŞKANI:''TÜRKİYE, EN KÖTÜSÜNÜ ATLATTI''
KAYNAK : Haber Vitrini
WASHINGTON - WASHINGTON (A.A) Dünya Bankası Başkanı James Wolfensohn, Türkiye'nin ekonomisini düzeltme yönünde olağanüstü iyi adımlar attığını belirterek, ''Türkiye, en kötüsünü atlattı'' dedi.
Wolfensohn, IMF ve Dünya Bankası'nın yıllık Bahar toplantıları çerçevesinde düzenlediği basın toplantısında, Türkiye'deki son ekonomik durumu değerlendirirken, ''Türkiye, ekonomisini düze çıkarma yönünde, olağanüstü iyi adımlar attı. Devlet Bakanı Kemal Derviş uluslararası kuruluşları ikna etmeyi başardı. Son bir haftada IMF ve Dünya Bankası'ndan Türkiye için 2.3 milyar doları aşkın kredi onaylandı. Zannediyorum ki Türkiye en kötüsünü atlattı'' şeklinde konuştu.
James Wolfensohn buna karşılık Türkiye'nin bazı risklerle karşı karşıya bulunduğunu vurgularken, şunları kaydetti:
''Büyümeye geçişe ve programa tam desteğin hükümet tarafından sürmesine ihtiyaç var. Ayrıca Türkiye'nin bölgesel çatışmalardan etkilenmemesini umuyoruz. Türkiye şu ana kadar yaptığını sürdürürse, başarı şansı çok yüksek. Bu Dünya Bankası ve IMF'nin görüşü.'' Bu arada Bahar toplantıları için Washington'da bulunan ekonomiden sorumlu Devlet bakanı Kemal Derviş, IMF Başkanı Horst Köhler ile Türkiye'deki son ekonomik durumu görüştü.
Güncellenme Tarihi : 16.3.2016 16:32