DÜNYA BASIN ÖZGÜRLÜĞÜ KOMİTESİ BAŞKANI'NDAN KONFERANS
KAYNAK : Haber Vitrini
TANSU SARITAYLI
PARİS - Uluslararası Basın Merkezi'nde yabancı gazeteciler için bir konferans veren, Dünya Basın Özgürlüğü Komitesi Başkanı M.James H.Ottaway Jr. basını tehdit eden önemli tehlikeleri irdeledi.
H.Ottoway Jr, konferansta Dünya Basın Özgürlüğü Komitesi tarafından hazırlanan, "Basındaki Sansür Üzerine Kilit Kelimeler" adlı kitabın tanıtımını yaptı.
Son yıllarda gazetecilere karşı uyuşturucu mafyasının acımasızca katliamlara girişmesinin ardından 11 Eylül sonrası Afganistan'da katledilen savaş muhabirlerinin durumunu ele alan Dünya Basın Özgürlüğü Komitesi Başkanı, basın mensuplarına musallat olan uyuşturucu mayfasıyla birlikte bazı ülkelerde basına karşı çok ağır sansür uygulandığına dikkat çekti.
İnternetin kontrolsüzlüğüne de değinen M. James H. Ottaway, gerek telif hakları gerekse yazılı, görsel ve sesli basına rakip olarak ortaya çıkan internet sitelerinin kontrol edilme olasalığının zor olduğuna dikkat çekti ve sanal medyanın basına büyük sekte vereceğini belirtti.
Birçok ülkede cezaevlerinde basın mensuplarının haksız yere tutuklu bulunduklarını anlatan Komite Başkanı, Ortadoğu ve Kafkaslar'da basına uygulanan sansürden dert yandı.
Güncellenme Tarihi : 16.3.2016 16:40