Gündem
  • 24.11.2022 11:53

Dünya Kupası için Katar'a gelenlerden 332 kişi Müslüman oldu

Dünya Kupası'nda 4 günde 332 kişi Müslüman oldu

Dünya Kupası için bir araya gelen farklı ülkelerden yüzlerce insan, Katar'ın organize ettiği İslami tebliğ faaliyetleri kapsamında İslam'la şerefleniyor.2022 Dünya Kupası'na ev sahipliği yapan Katar, İslami tebliğ faaliyetlerine devam ediyor. Tribünlere 8 dilde İslam'ı ve Kur'an'ı anlatan kataloglar koyan Katar, stat ve otel güzergahlarına Peygamber Efendimiz Hz. Muhammed'in (Sallallahü Aleyhi ve Sellem) hadis-i şeriflerini yine 8 dilde yerleştirilerek gayrimüslimlerin İslam'ı tanımalarına yardımcı oldu. Ayrıca sadece ayet mealleri de panolarda yer aldı.

Söz konusu panolarda, "Her iyilik bir sadakadır", "Yarım hurma bile olsa kendinizi (sadakayla) ateşten koruyun, o da yoksa güzel bir söz söyleyin", "Merhamet etmeyene merhamet edilmez" hadisleri paylaşıldı.

Tebliğ faaliyetleri neticesinde ülkeye gelen yabancılardan şu ana kadar 332 kişinin Müslüman olduğu belirtildi.

BREZİLYALI AİLE MÜSLÜMAN OLDU

Dünya Kupası’na ev sahipliği yapan Katar’dan ihtida edenlerin videoları da paylaşım rekorları kırıyor. Brezilyalı aile, Dünya Kupası müsabakaları için geldikleri Katar'da, İslami tebliğler neticesinde Müslüman oldu. O anlar görüntülere böyle yansıdı:

MEKSİKA'DAN GELDİ İSLAM'LA ŞEREFLENDİ

Katar’da Dünya Kupası’na yönelik oluşturulan tebliğ gruplarının çalışmaları sonucu Meksikalı bir taraftar Müslüman oldu. İşte o görüntüler:

Güncellenme Tarihi : 24.11.2022 11:57

İLGİLİ HABERLER