Dünya Müslüman Parlamenterler Birliği'nden Suriye halkına de
Dünya Müslüman Parlamenterler Birliği, Suriye halkının rejime karşı silahlı mücadele vermekte haklı olduğunu belirterek, ''Suriye halkının kendi ülkesindeki varlığı ve hayatının müdafaası için silahlanma hakkının desteklenmesi'' talebinde bulundu.
Birliğin Kahire'de yapılan toplantısının ardından yayımlanan sonuç bildirgesinde, Esed rejiminin ve tüm destekçilerinin iktidardan uzaklaşması sonrasında özgür ve birleşmiş bir Suriye'nin kurulması, mezhepçiliğin ön plana çıkarılmaması ve terörün engellenmesi için ülke içindeki ve dışındaki muhaliflerin çalışmalarının birleştirilmesi çağrısında bulunuldu.
Toplantıda, Suriye halkına destek vermelerini sağlamak amacıyla devlet başkanlarına, hükümetlere ve parlamentolara ziyaretlerde bulunacak bir heyet kurulması da kararlaştırılırken, sivil toplum kuruluşları, hayırseverler ve yardım kuruluşlarından da Suriye halkının direnişine katkıda bulunmaları, bu amaçla bir yardım sandığı oluşturmaları istendi.