Dünya
  • 30.6.2009 00:00

DÜNYA PETROL DEVLERİNİN GÖZÜ IRAK'TA...

Irak’ta dünyanın 8 büyük petrol ve gaz alanında üretim yapacak olan şirketlerin belirlenmesine yönelik yarın Bağdat’ta büyük ihale var..

Wall Street Journal’da yayınlanan bir haberde, Shell’in Kerkük’teki petrol alanları için TPAO ile görüştüğü belirtildi.
Wall Street Journal tarafından yayımlanan bir haberde Irak’ta çok değerli 8 büyük petrol ve gaz alanı için düzenlenecek ihaleye birkaç büyük uluslararası petrol şirketinin teklif vermesi beklendiği bildirildi.

Irak’ta 30 yılı aşkın bir süredir ilk defa gerçekleşecek bu tür bir ihaleye katılacak olan şirketlerin hangi alanlar için teklif yapacakları konusunda bilgi vermekten kaçındıkları kaydedilen haberde BP’nin en büyük alanı olan 17 milyar varillik Rumaila alanına yoğunlaştığının sanıldığı yazıldı.

Bu arada, haberde “Royal Dutch Shell PLC’nin Kuzey Irak’taki Kerkük petrol alanı için teklif vermesi bekleniyor. Kaynaklar, Türkiye’nin TPAO şirketinin, Kerkük için bir ortaklık kurmak üzere Shell ile görüşmeler yaptığını söylediler.”
Irak’taki petrol ve gaz alanları ile ilgilenen şirketler arasında da Chevron, Total, Exxon Mobil, Eni, Japonya Petrol Arama şirketi, Edison SpA, Hindistan Petrol ve Doğal Gaz Şirketi ve Statoil'in de bulunduğu belirtiliyor.

Güncellenme Tarihi : 25.3.2016 16:35

İLGİLİ HABERLER