Spor
  • 30.9.2022 10:12

Dünya yıldızlarını nasıl ikna ettiğini açıkladı

Galatasaray Kulübü Başkanvekili Erden Timur, transfer döneminde yaşananlar, takımın durumu ve daha birçok konu hakkında çarpıcı açıklamalarda bulundu.

Galatasaray Sportif A.Ş. Başkanvekili Erden Timur, GS TV'de yayınlanan 'Mevzu Galatasaray" programında önemli açıklamalar yaptı.

İşte Erden Timur'un açıklamalarından öne çıkanlar;

Babam Galatasaraylı. Beni Galatasaraylı yapan babam liberaldir aslında, herkesi düşüncesinde serbest bırakır. Beni eniştem Galatasaraylı yaptı. O zaman eniştem değildi aslında. Mersin İdmanyurdu maçlarına götürürdü beni. Onun sayesinde Galatasaraylı oldum. 7-8 yıl önce ilk Galatasaray ile sponsorluk anlaşması yaptığımda eniştemi aradım. Tüneli ilk o zaman gördüm. Benim açımdan çok duygulu bir zamandı. Teşekkür etmek için onu aradım. Her zaman ona minnettarım beni Galatasaraylı yaptığı için.

6-7 KİLO VERDİM

Emanet iş zor... Bu süreçte 6-7 kilo verdim. Rahatladıktan sonra 3 kilo geri aldım. Hep de çok yoğun çalışırım. İlk defa kilo verdim. Kendi işinde hata yaparsan kendin bedel ödersin. Burada hata yaparsan, bedelini sen ödemiyorsun.

HEP EŞSİZ BİR YER

İnsan aile büyüğü vasıtasıyla takım tutuyor. Küçükken kazanıyor diye, başarılı diye, toplumda yeri var diye tutuyor. Belli bir yaştan sonra değerler bütünüyle, kendi değerlerinin uyuşması gerekiyor. Değerler ayrı olunca git gide o tutku azalır. Galatasaraylılık değerleri, toplum için çok önemli. İnsan bir yerde doğuyorsa, memleketi için doğuyor. İnsanın yaratılışı borçluluktur. Babam hep topluma faydası nedir derdi. Galatasaray'ın amacı topluma faydadır. 500 yılı aşkın bir lisenin köklerini oluşurduğu bir yer. Oyunculara transferde hep bunu anlattım. Burası dünyada hep eşsiz bir yer. Herkesin övündüğü bir konu bu. Eğitim kurumu, topluma adanmış değerleri yaratır.

DURSUN BAŞKAN GÜVENDİ

Dursun Başkanımız görevi dağıtırken benimle görüşmüştü. Birlikte sürece başladık. Sonra bir malum, medyaya çıktığı için, bir konu söz konusu oldu. Yönetim kurulunda başkan yardımcısıydım. Genç olduğumuz için bazen duygularımızla hareket ediyoruz. Başta başkan yardımcısıydım ama bazı şeyler olduktan sonra müsaade istedim. İşin içine girmemeyi istedim. O gece evime gelen insanlar oldu, Eray Ağabey 'Sen bize haksızlık ediyorsun, bizi yarı yolda bırakıyorsun' dedi. Kendi duygumda düşüncemde iddialıyım, haklıyım o an. Ben aslında yalnız bırakmıyorum. 'Bu kadar anlatıyorsan, muhakkak yalnız bırakıyorsun' dediler. 'O zaman Sportif A.Ş'ye gireyim' dedim. Yalnız bırakmış olmazdım. Önce başkan yardımcılığıydı, böyle oldu. Sportif AŞ'de de altyapıyla ilgilenecektim, A takımla ilgilenmek söz konusu değildi. Seçimden 5-6 gün sonra Dursun Başkanımız bu görevi tevdi etti, güvendi sağolsun,

BİRÇOK İNSANIN EMEĞİ VAR

Ben ön plana çıkıyorum. Yine basketboldaki gibi bu bir ekip işi. Birçok insanın emeği vardır. Buradan herkese teşekkür ediyorum. Başta başkan ve yönetimdeki tüm üyelere. Sonuçta güvenip bize tam yetki verdiler. Sonra Okan Hocamıza teşekkür ediyorum. Gerçekten gece gündüz çaba sarf etti. Oyuncu izledi, her şeyi yaptı. Mevcut takım işlerini yaptı. Her gece Ayhan Hoca, Emre, oyuncu izlendi. Onlara da çok teşekkür ediyorum. Gece 4'lerden önce gidilmiyordu Florya'dan. Gece gece bize çay getirenler hakkını helal etsin, onlara da teşekkür ediyorum. Uğur Yıldız, Cenk Ergün çok önemli işler yaptı. 13 oyuncu alındı, 26 oyuncu gönderildi. 2 ayda her şey yapıldı.

FATİH HOCAMA TEŞEKKÜR EDİYORUM

Marcao gitti. Bize para kazandırdı. Nelsson çok ciddi teklif aldı. Sacha Boey hakeze öyle. Eski yönetime de teşekkürler. Öncelikle Fatih Hocama teşekkür ediyorum. Böyle oyuncular alındı. Taraftarlık duygusunu hepimiz çok iyi biliyoruz. Kimi zaman kızıyoruz, ediyoruz ama... Alpaslan Dikmen Ağabeyimizin çok güzel bir sözü var. Galatasaray için bir taşı alıp bir yere taşıyan herkese teşekkürler. Hatasıyla sevabıyla herkesi anlamak lazım. Emre Akbaba, Emre Kılınç, Ömer'e, Taylan'a, Atalay'a, ismini sayamadığım giden herkese teşekkürler

AYNI MAAŞA GELDİLER

İnsanların karar verme süreci, para değil sadece. İnsan kendisini karşı tarafın yerine koymalı. Bir kriterimiz vardı. Garanti oyuncularıma ihtiyacımız var strateji olarak. Garanti oyuncular şu demek? Sonra da şöyle bir kriter koyduk. Elit kulüplerin bir altı kulüplerden, 5 büyük ligdeki takımlardan 4-5 teklif alacak. Winner karakteri olacak, kupa için gelecek. Garanti oyuncu deyince ama daha çok parayı tercih eder, buraya gelir performans veremez. Önceliği para olmayacak oyuncu. Nasıl anlarsınız? Aynı paraya gelirse veya daha az paraya gelirse. Turnusoldür. Türkiye'de hep maaşı 2'yle 3'le çarpılmış. 4 sene 5 kontratlar verilmiş. Orada nasıl ikna ediyorduk bedellere? Aldığımız oyunculardan 4'ü, teklif edilen ve mevcut maaşların daha azına geldi. Bir tane 140 bin euro fazla verdiğimiz var. Diğerleri aynı maaşa geldi

Güncellenme Tarihi : 30.9.2022 10:15

İLGİLİ HABERLER